De 22 mooiste...

Na enkele jaren was dit blog een wirwar van allerlei verhalen die ooit uit mijn vingers kwamen geworden. Een beetje structuur kan geen kwaad heb ik besloten. Het aanbod aan verhalen gaat op de schop. De betere verhalen zijn hieronder geselecteerd en daarnaast zijn de thema's die enkele verhalen meenemen ook onderaan nog eens vermeld. 

Enkele verhalen zijn afgevallen en zullen niet meer of hooguit op geijkte momenten terugkomen. Mocht u een verhaal missen schroom dan niet te mailen, want geen enkel verhaal is verloren gegaan.

1. Berlijn in Vogelvlucht (145 unieke lezers*)
Misschien niet de beste, maar wel de eerste. 

Op dit blogje is ook veel op en aan te merken. Het komt uit mijn eerste jaren als blogger. Hij is echter het allerbest bezocht en tevens ook recht uit het hart.

Weinig aan dit verhaal is aangedikt of gelogen. Het is een beetje gemeen naar mijn buurtgenoten van destijds, maar op een gemiddelde verjaardag doet dit verhaal het regelmatig ook nog aardig.

Nederland maakte in 2012 in het laatste groepsduel nog een minieme kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Ik ving deze voetbaldag in een kroniek en vind dat deze voor u beschikbaar moet blijven.

Nadat ik dit verhaal geschreven had dacht ik dat ik in het niche 'scenario's bedenken die gebeurd zouden kunnen zijn op een bijzondere gebeurtenis' mijn roeping had gevonden. Dat viel tegen, maar dit vind ik ook als ik het nu lees nog sterk (en het zou mij echt kunnen overkomen, dat ook).

Of ik nu de kredietcrisis hiermee heb opgelost weet ik niet, maar ik vind het wel een leuk stukje.

Dat ik een grotere schrijver ben dan spreker zegt meer over mijn kwaliteiten als spreker dan als schrijver. Komt ook in dit stukje weer naar voren. Waarbij ik iedereen bedank voor een geweldige bruiloft, waar ik aanvankelijk misschien wel tegenop zag.

8. Kerstlampjes (361 unieke lezers)
Dit verhaal heb ik jarenlang kunnen herproduceren. Een voor velen herkenbare jaarlijks terugkerend thema. De wetenschap staat niet stil, want inmiddels zijn er talloze oplossingen voor het jaarlijkse leed wat kerstlampjes plaatsen heet.

9. Wereldrecordhouder (217 unieke lezers)
Als je een wereldrecord breekt moet je het vereeuwigen. Zo geschiedde. Het Nederlands voetbal raakte in een impasse die een jaar of vier zou duren toen ik en vele met mij een wereldrecord vestigde. Voor zover mij bekend anno 2022 nog altijd niet geëvenaard. 

Anno 2022 is Clement Turpin nog altijd niet mijn favoriete scheidsrechter. Ik vrees dat er nog meer verhalen zijn uit het niche 'scenario's bedenken die gebeurd zouden kunnen zijn op een bijzondere gebeurtenis' rondom Turpin spelen, maar deze heeft dit blog gehaald

11. Mijn eerste bijbaantje (257 unieke lezers)
Als ik in vorm ben en ik wil eens lekker de show stelen dan gooi ik dit verhaal er weer in. Toen ik bij de Scapino werkte (de schoenwinkel, niet het ballet). Eigenlijk is niks van dit verhaaltje overdreven of aangedikt.

12. Leuke snoetjes (218 unieke lezers)
Hoe goed ik als schoenverkoper ook zou zijn geworden, want leuke snoetjes ga ik het blijkbaar nooit winnen. 

Alles wat ik ben in een verhaaltje van enkele alineas. Laat mij elke week een verhaal als dit schrijven.

14. Zwarte snot (389 unieke lezers)
Even aandacht voor de stichting waar ik jaarlijks inzet voor geef met groots plezier. Een bezigheid waar de deelnemers dus zwart snot van krijgen. De rest mag u zelf lezen

15. Disney's geheimen (359 unieke lezers)
Toegegeven, echt bijzonder is dit verhaaltje nu ook weet niet. Maar het onderwerp blijft integrerend.

Dit is ook zo'n fijn verhaaltje waarbij mijn fantasie met mij op de loop ging. Ik ga binnen zeer afzienbare tijd eens bij de grasmeester langs voor een 'hoe is het nu met....'-sessie

17. Feel Good Gerbera (399 unieke lezers)
Een feel good verhaaltje. Moet in deze lijst. 

18. Omdat het Cannes (471 unieke lezers)
Weer zo'n verhaal waarin mijn eigen klunzigheid voorop staat en er weer nauwelijks iets aangedikt hoeft te worden. In Cannes was het prachtig. Ondanks de in dit verhaal geschreven strubbelingen.

19. Genderneutraal? (786 unieke lezers)
Vijf jaar na dato verbaas ik mij nog altijd over het feit dat genderneutraliteit zo'n groot thema is. In mijn beleving ben je man of vrouw en een heel klein deel heeft blijkbaar echt van beide een beetje. Voor die laatste categorie geldt wellicht wat anders, maar voor de rest: Je bent toch echt één van de twee.

20. Rode kaart (179 unieke lezers)
Voetbal zit vol mooie verhalen en als de schrijver een rode kaart krijgt valt hij van de ene in de andere verbazing.

21. Thuiswerken (223 unieke lezers)
Aan Corona vallen weinig leuke dingen te linken, maar het feit dat thuiswerken versneld gerealiseerd is mag vermeld worden. Dat het een leuk verhaaltje opgeleverd heeft ook. 

22. Thermostaatkraankoning (171 unieke lezers)
De reden dat ik nog weleens wil klussen is dat het leuke verhalen oplevert.

Bezoek ook nog de onderstaande themapagina's


*Per 29-1-2022


Geen opmerkingen: