dinsdag 25 december 2018

Kerstmis #359


Lang heb ik lopen dubben over wat ik vandaag, Eerste Kerstdag, zou moeten schrijven. Het lijkt bij uitstek de dag om een ultiem blogje te schrijven, maar ja, alles rondom Kerst brengt tegenwoordig natuurlijk ongekend hoge verwachtingen met zich mee.

Talloze leuke en warme herinneringen heb ik als het om Kerst gaat. Niet dat die herinneringen zich zo ontzettend onderscheiden van die u misschien heeft gehad, maar het is natuurlijk een voorrecht om elk jaar met familie en/of vrienden Kerst te mogen vieren. 

Enkele verhalen en herinneringen heb ik de afgelopen weken gedeeld op dit blog. Het kerstliedje van The Pogues en het aloude kerstbomen tellen bijvoorbeeld. Maar ook de wijze waarop ik een kerstboom neerzet en het gemis aan het versturen van kerstkaarten. 

Even had ik een plan om een ultiem kerstverhaal te schrijven. Maar zo makkelijk is dat nog niet. De tijd en ontbrak en daarnaast: Overtref de bestaande Kerstverhalen maar eens. The Grinch, a Christmas Caroll of de kerstmagie die Disney jaarlijks de wereld in slingert. Dat werk. Of niet te vergeten: Het bijbelverhaal zelf natuurlijk. Ook een aardig verhaal.

En daarom heb ik besloten mijn handen er niet aan te branden. En waarom zou u met kerst toch ook achter uw laptop, tablet of smartphone gaan zitten om dit verhaal te lezen? Ga lekker genieten van de gezelligheid, de kerstboom en het samenzijn met vrienden en familie.

Geen kerstverhaal dus, maar wel de vurige wens dat u, ik en iedereen een geweldige kerst heeft. Of dat nu met vrienden is of met familie. Of misschien gewoon alleen. Thuis of buitenshuis. Actief of lui. Het maakt niet uit. Voor iedereen een gelukkige kerst. Het zou een utopie zijn, maar het blijft een mooi streven.

Schrijf uw eigen geweldige kerstverhaal. Niet op papier, maar gewoon in het echt. Fijne Kerst!


Geen opmerkingen: