zondag 1 april 2018

Easter Eggs #91

Easter Eggs

Voor het geval u het nog niet door heeft. Het is pasen. Tijd voor een artikel over Easter Eggs.

Raar is het niet als u denkt dat Easter Eggs paaseieren zijn die we verstoppen met pasen. Maar volgens Wikipedia is een Easter Egg ook een verborgen boodschap of grap die op onder meer websites te vinden zijn. Ik ben er eens een beetje ingedoken.

Onder meer Coolblue heeft een leuke Easter Egg. Zoek maar eens op de website van Coolblue naar vibrator. De hele webpagina begint spontaan te trillen (deze info heb ik van een vriendin van een vriendin van mij. Dat snapt u.

Leuk is ook de kleine kwinkslag van Facebook. U kent als Facebookaddict ongetwijfeld het wereldbolletje rechtsboven. De weergave van dit wereldbolletje is echter afhankelijk van waar ter wereld je inlogt. Ooit opgevallen?

Ik verbaas u vast niet als ik zeg dat ook Wikipedia een Eastern Egg heeft. Klik maar eens op het egeltje in de Engelse versie van de pagina over Eastern Eggs

Ja, natuurlijk! Ook Google doet mee. Typ maar eens in de zoekbalk: Do a barrell roll.

Kan het anders dat ook Upcoming.nl meedoet? Die hebben ook wat leuks bedacht. Zin in een dansende banaan. Ga naar de pagina en toets de volgende Konamicode in: Pijl omhoog (2x) - Pijl omlaag (2x) - links - rechts - links - rechts. Geen idee waarom, maar men vindt het denk ik gewoon leuk.

Per ongeluk kwam ik er ook nog achter dat Microsoft Word een Eastern Egg verbergt. Tik maar eens in: =Rand() Vervolgens verschijnt er een lange tekst.

Als ik u vertel dat ook Disney heel veel paaseitjes heeft verstopt in hun uitgebreide aanbod van onder meer films dan kan dat bijna al geen nieuws meer zijn. Ik schreef daar al eens een ontzettend leuk artikel over. Klik hier zou ik zeggen. 

Stel u heeft zin in een spelletje, maar even geen playstation bij de hand. Ga naar Google. Zoek op afbeeldingen en toets in Atari Breakout. U vermaakt zich vast eventjes. 

En wat is nu precies het nut van al deze Eastern Eggs? Zo ver ik het op het web kan vinden weinig. Programmeerhumor lees ik hier en daar. De gebruikers vermaken. Even een dolletje nadat er urenlang retesaai geprogrammeerd is. Tsja.

Nee, dit is geen compleet overzicht van alle Eastern Eggs op internet. Het zijn er maar een paar die ik willekeurig gevonden en opgesomt heb. Dus vertel: Weet u of jij er nog een paar leuke?

Oh ja, natuurlijk heb ik een niet al te moeilijke en kleurrijke Easter Egg in dit artikel verstopt. Heeft u hem al gevonden? Ja, toch?

Geen opmerkingen: