maandag 24 december 2018

Leve de Kerstkaart #358

Het is de dag voor Kerst. Kerstavond staat voor de deur. Het is tevens de dag dat de post voor de laatste keer voor de Kerst verstuurd wordt. Een mooi moment om de balans op te maken wat betreft het aantal Kerstkaarten.

Die is eigenlijk bedroevend dit jaar. Of iedereen is erg laat en er komt na de Kerst nog een stortvloed aan kaartjes bij of de kerstkaart is definitief aan het uitsterven.

Voorheen hadden we een lange slinger waar we talloze kerstkaarten aan hingen. Daarna plakten we op de kastdeur. Inmiddels voldoet een bescheiden prikbord. 

Natuurlijk reken ik de soort van persoonlijke kerstgroeten die op Facebook over mijn tijdlijn razen niet mee en ook de mails waarin ik één van de zevenhonderd BCC's ben zijn als kerstgroet toch eigenlijk niet capabel genoeg. 

Er is niks aan te doen. Je kan dingen halsstarrig blijven proberen vol te houden, maar zo werkt de maatschappij niet. Het feit dat er weinig kerstkaarten verstuurd worden betekent dat er weinig mensen nog behoefte aan hebben. Er over mopperen heeft geen zin.

Maar dat neemt niet weg dat ik het erg jammer vind. Er zal een moment komen dat wij de moeite nog niet nemen, maar vooralsnog hebben we nu al besloten dat u, als u bij de gelukkige ontvangers hoort, volgend jaar wederom een kerstkaart van ons kunt verwachten. Gewoon omdat we het leuk vinden en omdat het leuk is om een Kerstkaart te krijgen.

Leve de Kerstkaart.

Geen opmerkingen: