donderdag 15 maart 2018

Cola en Aspirine #74

365 dagen Bloggen - Cola en Aspirine
Afgelopen week was ik dus ziek en had ik af en toe een asperine nodig. Zeker voor het slapen gaan was dit erg wenselijk, want anders lag ik maar een beetje onrustig te draaien. 

Een van de avonden had ik drie cola op. Je kunt je natuurlijk afvragen. Ziek en drie cola? Gaat dat wel samen? Daar zijn hele theorie├źn over. De een die zweert bij cola als hij of zij ziek is, de ander verkondigt juist het tegenovergestelde. Het maakt voor dit verhaal ook verder niet uit.

Goed. Ik had dus drie cola op toen ik naar bed wilde en ik bedacht mij dat ik mijn aspirientje nog moest nemen. Tegelijkertijd bedacht ik mij ook: Aspirine en cola samen, daar was toch wat mee?

Ik ben het toch maar even gaan Googlen.


Verschillende forums helpen mij een beetje verder. Op een studentenforum worden de antwoorden steeds sterker. Zo is er een jongen van 14 die gezien heeft dat iemand bij een vrouw een aspirine in de cola deed en de beste mevrouw viel daarbij flauw. Een andere deelnemer aan het forum had het geprobeerd en ging er vet hard van spacen.

De wat serieuzere forums ontkrachten gelukkig de mythe en doen het af als broodje aap verhaal. Blijkbaar is er dankzij Grease ooit een sprookje ontstaan waarin men roept dat je van cola en aspirine high wordt en dat het zelfs lukt opwekt (dat is overigens wel het laatste wat ik moet hebben met 39.1 graden koorts)

Ik heb dus de aspirine gewoon genomen (wel met water). Ik ben niet flauwgevallen en heb zover ik weet zeker niet vet hard gespaced. High was ik hooguit in dromenland en mijn lust is ook niet heel erg opgewekt. Danny Zuko heeft dus gelogen :-)

Nu zal ik nog steeds niet kiezen om de paracetamolletjes lekker weg te spoelen met een colaatje, maar het kan dus geen kwaad om niet lang daarvoor wat cola genuttigd te hebben.

Geen opmerkingen: