vrijdag 19 januari 2018

Puzzels #19

Puzzels
Zelf mag ik graag een puzzeltjes of quizjes in elkaar zetten. Het is vaak nietszeggend, maar de Tourpoule en de WK-Koortsquizzen... Ach, we kunnen toch eigenlijk niet meer zonder :-)

Van de week zapte ik langs De Wereld Draait Door en daar ging het opeens over puzzels. Blijkbaar geeft de AIVD jaarlijks een kerstpuzzel uit. 

Dat brengt overigens nog een mooi verhaal met zich mee: Het gerucht gaat dat de AIVD, die toch het beveiligen van bijvoorbeeld staatsgeheimen als hoofdtaak heeft, met het uitbrengen van zeer moeilijke puzzels nieuwe werknemers probeert te werven. We moeten echter aannemen dat dit niet zo is, want de AIVD schijnt dit stellig te ontkennen.

Maar hoe dan ook. De ene puzzel is de andere niet. Op internet zijn alle opdrachten te vinden, maar ik heb er nog geen eentje kunnen ontrafelen. 

Maar het hoogtepunt van alles vond ik deze:


Puzzel
Bron: AIVD-Kerstpuzzel
Als je toevallig van de week naar de Wereld Draait door gekeken hebt, hou je dan vooral stil, want daarin kwam het antwoord voor. Dat iemand een puzzel als deze kan bedenken, nou ja, vooruit. Als je hem kan oplossen ben je een regelrecht genie.

Veel plezier (zondag in het weekoverzicht zal ik het antwoord geven)

Morgen komt er overigens weer een puzzel. Eentje die overigens vele malen makkelijker zal zijn.

Geen opmerkingen: