vrijdag 14 december 2018

Kerstboom #348

U weet het misschien wel niet, maar dit blog kent een paar klassiekers. Niet dat ze jaarlijks terug te lezen zijn in de dagbladen en ook Google toont ze niet bovenaan, maar in mijn eigen wereldje weet ik precies welke verhalen het goed doen. Het zijn de verhalen waarover mensen tegen je beginnen te praten die je niet op Facebook hebt. Tijdens de Tour de France hebben we bijvoorbeeld het verhaal van de Spijkergooier, tijdens vakanties gooi ik af en toe nog Omdat het Cannes erin en met Kerst hebben we de klassieker Kerstlampjes

Ach, zo'n Kerstboom kopen is toch altijd weer een hele happening. Natuurlijk moet ik allang kiezen voor een plastic variant. Maar daar ben ik dan weer te traditioneel voor. Een kerstboom adopteren zou ik eigenlijk moeten doen. Doe ik ook eens wat goeds voor het milieu.

Vorig jaar kocht ik een kerstboom met kluit. Niet omdat ik dat wilde, maar omdat we nog al laat waren en de Albert Heijn (notabene!) verkocht nog twee bomen. Een zonder kluit en zonder naalden. En een met kluit en met naalden. Dat is niet handig, maar naalden zien wij als een redelijk essentieel deel van een mooie Kerstboom.

Thuis kwamen we erachter dat we geen potten hadden en dat de kluit toch echt niet in de standaard past. Met mijn figuurzaag (een andere optie had ik niet) probeerde ik de stam net boven de kluit door te zagen.

Ja, dat probeerde ik echt.
Met de heggenschaar lukte het ook niet.

Gelukkig had de buurman een betere optie. Hij had een boomzaag, maar wel ééntje aan een lange stok. Hij is namelijk om takken van bomen te halen. Ik stond dus in mijn woning een Kerstboom door te zagen die twee meter verderop lag. Ondertussen probeerde vrouwlief servies, spiegels, de muur en haar eigen lijf en leden te beschermen. 

Uiteindelijk stond er een Kerstboom. Gelukkig stond het huis er ook nog.

De Kerstlampjes, normaal gesproken toch de jaarlijkse graadmeter van de stand van het huwelijk, waren daarna kinderspel. Tot ze in de knoop gingen. En er een lampje stuk ging. En... Ach, ik zal u de rest besparen.

Dit jaar vonden we een boom zonder kluit en met naalden. De Kerstlampjes waren kinderspel. Als het tegenzit dacht ik gewoon even een jaartje terug.

Aan weer een klassiek verhaal.Geen opmerkingen: