zondag 16 december 2018

Kerstbomen tellen #350

Vroeger, toen ik nog een klein hummeltje was, zaten we op zondagen vaak al snel 1 à 2 uur in de auto. We reden dan naar het schippersinternaat om uiteindelijk daar te blijven om doordeweeks naar school te kunnen.

De uurtjes in de auto zijn natuurlijk maar zelden de meest inspirerende, maar werden ingevuld met onder meer muziek luisteren en slapen. 

In decemberdagen kwam daar een dimensie bij. Het onovertroffen Kerstbomen tellen. Dat ging heel simpel. We stapten in de auto op bestemming A en telden tot aan bestemming B het aantal kerstbomen. Daarna deden we daar niks meer mee, maar we waren in elk geval vermaakt tot aan de eindbestemming.

We reden vaak door Duitsland en daar kon je vaak eind november al beginnen. Het aantal kerstbomen in Duitsland lag ook vele malen hoger als in Nederland herinner ik mij. Natuurlijk waren er wel wat regels. Want telden Kerststerren nu wel of niet? En moeten ze buiten staan of tellen die binnen ook? En kijk asjeblieft goed, want een lantaarnpaal die honderden meters verderop een licht schijnsel geeft is geen Kerstboom. Zo makkelijk is het natuurlijk ook weer niet.

En ze vulden we de decemberuurtjes in de auto met Kerstmuziek en kerstbomen tellen. Ach, over kerst vallen zoveel leuke verhalen en herinneringen te vertellen. Deze mag natuurlijk niet ontbreken.

Geen opmerkingen: