woensdag 12 december 2018

Arjen Robben #346

Arjen Robben

Vanavond speelt Ajax het laatste groepsduel thuis in de eigen Amsterdam Arena. De tegenstander heet Bayern Munchen. Bij voorbaat hadden we niet kunnen bedenken dat deze wedstrijd zonder fatale gevolgen gespeeld zou kunnen worden. Maar het is echt zo. De belangrijkste buit is al binnen natuurlijk. Plaatsing voor de laatste 16 van de Champions League. Wat vanavond nog rest is een strijd om de eerste plek. Zeker niet onbelangrijk, maar niet fataal als het niet lukt.

Bayern München neemt de Nederlandse held Arjen Robben mee. Althans, daar gaan wij vanuit. Robben behoeft geen introductie, maar laten we niet onvermeld laten dat hij hoofdverantwoordelijk is voor 4 succesvolle eindtoernooien van Oranje (Het EK2012 tellen we maar niet mee), een beslissende Champions League finale en laten we het alles omvatten: De afgelopen jaren was hij de enige Nederlandse speler die er Europees nog toedeed.

Er kwamen eerder Nederlandse helden in de Amsterdam Arena. Ik herinner mij fluitconcerten aan het adres van Ruud Gullit, Clarence Seedorf en Robin van Persie. Natuurlijk hadden we ook het fluitconcert aan Andres Iniesta in een duel tussen Spanje en het Nederlands Elftal. Al zie ik dit zelf totaal anders. Dat legde ik in blogje #120 al uit (Nu ik hem teruglees: Een erg leuk artikeltje, al zeg ik het zelf.)

Robben is in het nieuws vandaag de dag. Hij heeft aangekondigd te vertrekken bij Bayern en het is nog ongewis wat zijn volgende stap is. Een laatste held van een 'zilveren generatie met gouden rand' gaat nu snel afnemen. In ieder geval van topvoetbal en vast ook binnen enkele jaren van profvoetbal. Ik weet dat VI het ook al heeft gevraagd, maar ik vond dat ook dit uiterst toonaangevende blog niet kon achterblijven. Dus bij deze: Laten we in de Arena Arjen Robben een hartverwarmend applaus geven. Bedenk je de afgelopen tien voetbaljaren zonder Arjen Robben als Nederlandse inbreng.

Inderdaad. Daar wil je niet eens over nadenken.

Applaus dus!

Jajajaja. Een dijk van een blogje geschreven, elk woord zorgvuldig gekozen en wekenlang gewacht op het moment dat ik het mocht publiceren. Daar was maar één goed moment voor. Het moment dat Arjen Robben de Johan Cruijff Arena zou betreden. En wat denk je? Meneer heeft een blessure. Och och och. Wat een farce. Uitfluiten die man! :-))


Geen opmerkingen: