donderdag 22 februari 2018

Shorttrackgekte #53

ShorttrackgekteEen paar dagen geleden schreef ik het al. Hoewel het er best normaal uitziet is shorttrack echt een knotsgekke sport.

Dat werd dinsdag maar weer eens opnieuw kracht bijgezet. Hoe groot was de teleurstelling van de dames toen ze de relayfinale moesten missen? Heel groot!

Maar.... Geen zorgen! 

In de zogenaamde B-finale werd Nederland eerste en daarmee dus eigenlijk vijfde van de competitie. De nummer vijf van deze competitie, dus Nederland, schaatste wel even een wereldrecord in die B-finale.

Vervolgens worden er van de vier finalisten twee gediskwalificeerd. U raadt het al. Als de nummer drie en vier van de ranglijst wegvallen, wie wordt er dan nummer drie? Juist! De nummer vijf!

En dus haalde het Nederlandse dames shorttrack team toch een bronzen medaille. En om het nog gekker te maken: De bronzen medaille stond op het podium met een wereldrecord. De nummer drie van de wereld was dus eigenlijk de beste.

Weet u: Toen ik gisteravond thuis op de bank zat ging de telefoon en heel even maakte mijn hart een sprongetje, want heel even dacht ik dat ik misschien een shorttrack medaille gewonnen had.

Dat bleek niet zo, maar wat mij betreft sturen ze de wedstrijdleiding van deze sport naar de FIFA. Grote kans dat we het Nederlands elftal dan misschien toch nog op het WK voetbal deze zomer mogen zien schitteren...

Geen opmerkingen: