Boekenwurm

Hecht u vooral geen waarde aan wat ik hieronder 
schrijf over de boeken, want er zijn andere mensen geschikter om boeken te recenseren. Maar toch vind ik het leuk om u te laten weten welke boeken ik gelezen heb en wat ik er van heb gevonden.


Robert Harris - München 1938
Het venijn zat hem in de staart. Het boek kabbelde een beetje voort vond ik, alhoewel de historische feiten doorgaans wel boeiend waren. Pas aan het eind, ongeveer het laatste kwart van het boek kreeg ik zin om verder te lezen. Naar mijn idee is dat toch wel wat te laat.
Ik kreeg het boek met kerst en daarom vond ik het toch leuk om het boek te lezen, maar of ik hem mensen zou aanraden? Dat denk ik niet. Maar mocht hij toevallig in uw boekenkast of nachtkastje terechtkomen dan zou ik hem zeker lezen.
Koop bij bol.com
Michel Schaeffer - Het Geheim van Bol.com
De achtervlap van dit boek beloofd een spannend jongensboek. Misschien voor grote jongens, maar een spannend jongensboek heb ik er nooit in kunnen ontdekken. Wel vond ik het een interessant en leerzaam boek over hoe een klein bedrijf groot kan worden. Natuurlijk is het geen handleiding, maar inspirerend werkt het zeker. Het boek is niet chronologisch opgebouwd, maar kent een leuke verzameling verhalen die de ontwikkeling van bol.com belichamen. Als toetje volgt er nog een kijkje in de toekomst, waar duidelijk wordt dat de veranderingen in het online winkelen nog lang niet ten einde zijn.
Koop bij bol.com


Aire Neave - Helding acher de Frontlijn
Een boek over de heldhaftige en drijvende kracht over de beroemde Komeetlijn. Een ontsnappingsroute tussen Belgie en het vrije Spanje tijdens de tweede Wereldoorlog. Drijvende kracht achter deze lijn is Andree de Jongh. Haar verhaal wordt in dit boek prachtig omschreven. Van hoe lijn de begon, het succes van de lijn, maar ook de tegenslagen en offers die gebracht moesten worden.
Koop bij bol.com
Dan Brown - Oorsprong
Het is geen verrassing als iemand Dan Brown de beste auteur ooit vind. In mijn geval is dat zeker zo. In de Oorsprong gaat het verhaal over een wetenschapper (Edmond Kirsch) die in een prestatie een openbaring dreigt te doen die alle geloven in één klap ongeloofwaardig maken. Dit lukt niet, waardoor Robert Langdon door de omstandigheden er alles aan wil doen deze openbaring toch nog de wijde wereld in te helpen. Dit gaat niet zomaar, want Langdon wordt op hoog niveau tegengewerkt. Artificial Intelligence en ethische dillema's voeren de boventoon. Het plot is werkelijk waar geniaal. Houdt u van lezen, lees dan dit boek. Punt.
Koop bij bol.com

Deal
Michel van Egmond - Deal
Deal is een van de volgende meesterwerkjes van Michel van Egmond. Centraal staat de wereldberoemde en uiterst gerenommeerde spelersmakelaar Rob Jansen. Het is een boek zoals je die verwacht van deze auteur. Met zo ongeveer de sympathiekste pen van schrijvend Nederland beschrijft hij een periode uit het leven van de spelersmakelaar. Uiteraard zit het boordevol fijne anekdotes en uiteraard een openbaring hier en daar. Eigenlijk het standaard voetbalbiografieliteratuurwerk, maar dan wel één van de betere. Ideaal voor mee op vakantie. Lekker weglezen, zonder al te veel na te denken.
Koop bij bol.com


Saskia Noort - Stromboli
Saskia Noort zal het geen fluit interesseren wat ik van haar werk vind en ik ben dan ook allerminst een recensent, maar dit was toch wel haar minste boek dat ik tot dusver gelezen heb. Natuurlijk zat het boek weer vol met klassieke ellende als extreem gedrag, relatieproblemen en het gebruik van overvloedig alcohol die vaak de pijlers onder het verhaal zijn van de schrijfster. Echter draafde het in Stromboli ietwat ver door. Het werd zelfs langdraderig en saai. Gelukkig was er een plot en hoewel dit plot een zekere symboliek had maakte het lang niet alle bladzijden die doorgeworsteld moesten worden goed. 
Koop bij bol.com
Koop bij bol.comOver dit boek kan ik kort zijn: Het is de moeite waard. Voetbal en humor verwerkt in licht verteerbare papier en inkt. Beter wordt het vaak niet. En dat klopt ook wel. Het verhaal spitst zich op het afscheid van het welbekende trio Genee, Derksen en Van der Gijp bij RTL. De overgang naar Talpa was veel besproken en daarmee een interessant onderwerp. Wat u moet weten is dat het verhaal natuurlijk naast de verhaallijn die langzaam tot het vertrek bij RTL leidt doordrenkt is van geweldige anekdotes én dat het nauwelijks gecensureerd kan zijn. De hoofdrolspelers worden vrij regelmatig ook in een negatief daglicht gezet. 

Benieuwd naar de gelezen boeken van 2017? Klik hier.

Geen opmerkingen: