woensdag 24 oktober 2018

Griepje #297

Griepje #297

De 'R' zit alweer eventjes in de maand en blijkbaar moet ik dat de laatste jaren bekopen met intensieve hoestbuien. U kent het vast. Echt ziek zijn kun je het niet noemen, maar je bent er toch knap beroerd van. 

Dat net-niet-griepje waarbij je 's ochtends wakker wordt en weet dat je geen zin hebt om te werken, maar tegelijkertijd weet dat je er niet voor thuis kan blijven.

Och jee, dan denk je toch soms nog eens terug aan die mooie tijd dat je lekker in bed mocht blijven als je ziek was. Jep, de schooltijd! De tijd dat als je ziek was er 's ochtends een geperst sinaasappeltje aan je bed gebracht werd met beschuit, terwijl je zelf een jaargang Donald Ducks aan het verslinden was. Ziek zijn is niet leuk, maar elk nadeel kent zijn voordeel: In de watten gelegd worden is heerlijk.

Natuurlijk is er ook weleens een griepje geveinsd. Wat moest je anders als je niet voor je schriftelijke overhoring of proefwerk had geleerd. En, als schipperskind bleef je regelmatig een hele schoolweek aan boord als je ziek was, het is mij ook weleens overkomen dat ik precies in een belangrijke Champions League week ziek was. Op woensdag ging het dan weer ietsje beter, want ik wilde natuurlijk wel Ajax kijken.

Maar goed, die tijd is dus voorbij. Natuurlijk is vrouwlief er en kan ik nog weleens met een mannengriepje voor de dag komen (moeders kunnen nooit ziek zijn, vroeger niet en nu blijkbaar nog steeds niet), maar over het algemeen is de tijd gekomen dat je vooral jezelf in de watten moet leggen als je ziekjes bent.

Niks aan te doen. Vandaag gewoon weer naar kantoor dus. Griepje of niet.

Geen opmerkingen: