dinsdag 21 augustus 2018

Boekenwurm (7): Inside #233

Inside - Michel van Egmond en Jan Hillenius

Koop bij bol.com

Over het feit of je wel of niet fan bent van Voetbal Inside, inmiddels getransformeerd van geel naar blauw en luisterend naar de naam Veronica Inside, kan gerust getwist worden. Ik ben fan, vooral over het feit dat het over voetbal gaat en het humor heeft. Natuurlijk gaat het wel eens te ver, maar men moet zich wel realiseren dat het voor een groot deel ook satire is.

Een paar jaar geleden las ik Topshow. Het zoveelste succesnummer van Michel van Egmond. Eerder schreef ik al dat ik dit boek, in tegenstelling tot Gijp en Kieft, wel met plezier kon uitlezen zonder het zat te worden. Toen ik Inside (opnieuw van Van Egmond samen met Jan Hillenius) zag liggen, een soort vervolg op Topshow, kon ik dus ook weinig anders dan deze kopen.

Ik kan kort zijn: Het boek is de moeite waard. Zeker als u nog op vakantie gaat. Het is wederom zeer licht verteerbare kost en het leest dus makkelijk weg. De humor is aanwezig. Ook belangrijk.

Het verhaal spitst zich vooral op het einde van de succesformule bij RTL. Zoals bekend is format overgestapt naar Talpa en tegenwoordig te bewonderen op Veronica. In Inside kunt u lezen hoe dit zo'n beetje in zijn werk is gegaan. Het verhaal lijkt nauwelijks gecensureerd, want zelfs de hoofdpersonen Genee, Derksen en Van der Gijp komen er lang niet altijd goed vanaf. 

U begrijpt dat de anekdotes niet aan te slepen zijn, maar het zou zonde zijn om dit in dit artikeltje allemaal prijs te geven. Kopen, lenen of in ieder geval lezen dus. U krijgt er geen spijt van. 

Geen opmerkingen: