zondag 21 juli 2019

Het mysterie Rohan Dennis

Rohan DennisOp De Voetbalpen, de plek waar tegenwoordig de voetbalgerelateerde artikelen gepost worden, heb ik een rubriekje bedacht dat de pakkende naam Hoe Het Ook Gegaan Zou Kunnen Zijn draagt. Een marketinggoeroe zou die naam vast niet bedacht hebben. Ik dus weer wel.

In die rubriek worden opmerkelijke gebeurtenissen vanuit een ander perspectief bekeken. Zo werd Slutsky zijn woedeuitbarsting tegenover een scheidsrechter in een ander daglicht gezet en is inmiddels ook duidelijk waarom Clement Turpin om daarvoor nog totaal onduidelijke redenen door de VAR naar het scherm werd geroepen.

Toegegeven, de humorfactor is misschien niet zo heel hoog, maar ik vind het leuk om te doen en af en toe hoor ik toch iemand zeggen dat het vermakelijk is om te lezen. Trotser ben ik op vergelijkbare artikelen als Het ware verhaal van de spijkergooier en De Grasmeester van het Stade de France. Door mijzelf zijn deze benoemd als fantastische Hendrie Schrijft Klassiekers.

Met plaatsvervangende schaamte luisterden ze naar Van Gaal die zijn relaas kracht bij had gezet met stemverheffingen en zelfs een priemend vingertje.

Nu weet ik vrijwel zeker dat we van de week ook weer een onvervalste Hoe Het Ook Gegaan Zou Kunnen Zijn te pakken hebben. In de Tour de France.

Donderdag stond namelijk even heet de Tourkaravaan op zijn kop. Want waar was Rohan Dennis? En eenmaal gevonden was vooral de vraag: Waarom is hij uitgestapt? Er zijn hardnekkige geruchten, maar ik vermoed dat ik de primeur heb.

We moeten daarvoor even een paar uur terug. Louis van Gaal was gearriveerd in de Tourkaravaan als gast en dat gast zijn dat deed hij dan ook op zijn Louis van Gaals. Gesprekken werden dus gevoerd door Louis van Gaal en gingen vooral ook over Louis van Gaal. Als u het gezien heeft dan bent u vast met mij eens dat het tenenkrommende televisie was.

Het allerergste moment was wanneer Van Gaal aan de grote breinen achter het Jumbo-Visma succes ging uitleggen hoe ze het een dag eerder anders hadden moeten doen. Met plaatsvervangende schaamte luisterden ze naar Van Gaal die zijn relaas kracht bij had gezet met stemverheffingen en zelfs een priemend vingertje. Toen ze om er van af te zijn maar zeiden dat het idee Van Gaal misschien een optie had kunnen zijn eindigde deze met: 'Ik ben blij dat jij dat nu toegeeft'



Eenmaal in de volgauto besluit hij even naast Dennis, druk aan het fietsen in etappe 12, te gaan rijden en zijn idee uit de doeken te doen.

Maar het gesprek moet een staartje hebben gekregen. Want tijdens het gesprek stond namelijk iemand van Bahrein-Merida mee te luisteren. Deze was waanzinnig onder de indruk en kreeg spontaan een goed idee met desastreuze gevolgen.

Want het loopt met Bahrein-Merida niet zo lekker deze Tour. Natuurlijk heeft Dylan Teuns een knappe etappezege geboekt, maar het klassement is naar zijn grootje door de achterstand van Nibali. Rohan Dennis moet dus de tijdrit winnen om nog iets te bereiken. Eenmaal in de volgauto besluit hij even naast Dennis, druk aan het fietsen in etappe 12, te gaan rijden en zijn idee uit de doeken te doen.

'Rohan'
'Yes'
'Ken jij Louis van Gaal'
'Yes, he's a lunatic footballcoach'
'Ja klopt en hij heeft een goede visie op wielrennen'
'That's different cook'
'En nu heb ik bedacht dat hij je morgen bij de tijdrit gaat coachen'

Daarna verslikte Rohan Dennis zich in zijn bidon.
En daarna was iedereen hem opeens kwijt.
Nog iets later stond zijn fiets tegen de bus van de ploeg.
En nog iets later kregen we het bericht dat Dennis de Tour ging verlaten.

's Avonds zegt Louis van Gaal in een tenenkrommende avondetappe dat hij de beste man Rohan Dennis niet kent, maar dat hij het raar vindt dat hij zomaar de Tour is uitgestapt.

Hij moest eens weten.

Geen opmerkingen: