maandag 29 juli 2019

Robert IJntema winnaar Tourpoule editie 2019


Na liefst 21 keer drie loodzware voorspellingen kan er maar één de beste zijn. In de laatste voorspellingsronde waren er nog liefst zes kanshebbers. De Franse kranten schrijven vandaag pagina's vol over de fantastische overwinning van de piepjonge Egan Bernal, maar de echte aandacht moet natuurlijk uitgaan naar Robert IJntema, le nouveau roi, winnaar van de Tourpoule editie 2019.


'Spannend he, jongens', riep Robert nog even vlak voordat de ontknoping viel. Robert ging voor een overwinning van Groenewegen en zag Ewan winnen. Daarna was het peentjes zweten, maar de directe belagers kozen niet voor Ewan. Met vijf dagzeges bleef hij Arjan (2 zeges) en Sietse (2) voor. Wat we nooit zullen weten: Patrick van Riel vergat een dag te voorspellen. Met twee punten achterstand op de koppositie is de kans aanwezig dat hij daar een overwinning verspeeld heeft.

Het was een leuke tourpoule met veel controverse. De quizmaster toonde zich niet altijd in topvorm, waardoor er veel discussie ontstond. Gelukkig bleef alles overeind en ontstond er uiteindelijk een leuke poule met een spannende ontknoping. Ook werd er genoten van de vele onduidelijkheden: 'Blijf zulke vragen stellen dit is genieten', liet Robert een keer optekenen.

De rode lantaarn is dit jaar voor Gerard van der Ziel. De laatste ronde deed hij nog een dappere poging, maar het mocht niet baten. Van der Ziel was niet bereikbaar voor commentaar, maar toen een paar ronden voor het einde de eindzege defintief uit zicht was liet hij zich wel een korte reactie ontvallen. 'Dumme', was het korte, maar duidelijke commentaar.

Voor de winnaar wordt weer een verse gele trui gestreken en ook een winnaarscertificaat is op dit moment in de maak. Voor Robert IJntema overigens niet onbekend, in 2017 ontving hij hetzelfde prijzenpakket. 'Wat een verrassing, erg leuk. Bedankt allemaal', was zijn eerste reactie alvorens hij de organisatie bedankte voor de goede zorgen.
Geen opmerkingen: