maandag 3 december 2018

Sinterklaasvijfdaagse: Intertoysboek #337

Intertoysboek

Naast het spelen met inpakpapier is er nog een ander gegeven dat veel mensen moeten herkennen uit zijn of haar Sinterklaastijd. Uit de tijd dat bol.com en vergelijkbare sites nog niet zo vanzelfsprekend waren. Ook toen moest je een manier vinden om Sinterklaas te laten weten welke cadeautjes je wilde hebben.

Het gaat natuurlijk om het grote speelgoedboek. Meestal van Intertoys, maar volgens mij kwamen destijds alle toonaangevende speelgoedwinkels met het drukwerk. Het was een feest om er als kind in te lezen natuurlijk. Alles kwam voorbij. Van Smurfensnot tot ballenpistolen en van voetbaltafels die je ook tot pooltafel kon ombouwen tot radiografisch bestuurbare auto's. 

Hele verlanglijstjes heb ik er opgemaakt. Je kon de nummers van de artikelen opschrijven. Daarachter zette je natuurlijk wel welk speelgoed je bedoelde. Stel je voor dat Sinterklaas zich zou vergissen. Zit je dan met je Baby Born pop, terwijl je eigenlijk hoopte op een klappertjespistool. De echte creatievelingen knipten hun wensen gewoon uit het boek en plakten het op een verlanglijstje. Nadeel is wel dat je broer of zus dat cadeautje niet meer kon kiezen. 

Intertoys stuurt nog steeds elk jaar trouw het Grote Speelgoedboek. Een boek met inmiddels nostalgische waarde. Maar dochterlief heeft hem de afgelopen weken toch al een keer of drie met grote ogen gelezen. En zo ongeveer ook de volledige inhoud van het boek aangewezen als potentieel Sinterklaascadeau.

Een tijdloos boek. Even tijdloos als Sinterklaas zelf.


Geen opmerkingen: