dinsdag 4 december 2018

Sinterklaasvijfdaagse: Sinterklaasgedichten #338

Een van de zaken die ik het leukste vind rondom Sinterklaas is het maken van gedichten. Dat is nu zo en dat was zo toen we voor het eerst surprises met gedichten gingen maken. Waar ik niet in het wiegje gelegd was voor knutselwerkjes, was het maken van een Sinterklaasgedichtje kinderspel.

Zo waren maar weinig mensen blij als ze er tijdens het uitpakken achter kwamen dat ik degene was die ze had. Dat was vrij makkelijk te zien aan het knutselwerkje namelijk. Tenzij moeders geholpen had, dan was het stukken beter, maar dat was natuurlijk op een gegeven moment niet meer het geval. De pechvogel die ik op mijn lootje aantrof wist ook dat hij niet één, maar twee A4'tjes mocht voorlezen. Aan beide kanten beschreven. Uiteraard. 

Een paar jaar geleden zette ik op Marktplaats een advertentie. Voor één euro zou ik een Sinterklaasgedicht schrijven van acht strofen. Er bleek wonderwel nog animo voor te zijn ook. Hoeveel ik er geschreven heb weet ik niet meer precies, maar dat er voor mij totaal onbekende mensen voor wilden betalen vond ik al vrij bizar. Een jaar later verhoogde ik het tarief met 100%. Bleek geen obstakel, al waren het vooral dezelfde mensen als het jaar ervoor die mij opnieuw wisten te vinden.

Even heb ik overwogen om dit jaar opnieuw Sinterklaasgedichten te schrijven voor één euro en deze eurootjes te doneren aan een goed doel. Maar het was mij totaal onduidelijk hoeveel mensen zich zouden aanmelden en u weet het inmiddels: Fulltime werken, een gezin en een door mijzelf opgelegde verplichting van 365 Dagen Bloggen. Waar haal ik dan nog de tijd vandaan om 10, 20 of 100 gedichten te schrijven.

Help mij herinneren. Wie weet voor volgend jaar.

Geen opmerkingen: