vrijdag 16 februari 2018

Kramer 2022 #47

Peking, Februari 2022

Sven Kramer Peking 2022

En dan dames en heren zien wij in de baan de grote meester. De man van wie wij allemaal vier jaar geleden zeker wisten dat zijn laatste kans om op deze afstand, op de 10.000 kilometer van de Olympische Spelen, een gouden plak te pakken verkeken was. Hij zei het zelf, het was een brug te ver. Maar dat was het op dat moment. Want opeens kwam hij een paar maanden geleden toch aan de start van het Olympisch Kwalificatie Toernooi én opeens schaatste de nestor alle jonkies eruit én opeens was er na de Spelen van 2006, 2010, 2014 en 2018 toch nog een herkansing voor Sven Kramer, waarin hij nu in de laatste rit van start mag gaan. Wordt het jongensboek dan toch nog compleet? 

En we zijn weg...... Goede opening voor Kramer...... Nou, nou, dat is ver onder het schema van de te kloppen tijd, hoor. Kan dit echt? Is dit mogelijk?........ Nee toch? Nee toch? Weer een rondetijd ruim onder de 30. En de hele schaatshal wordt gek, terwijl ik in mijn ooghoeken Jillert Annema letterlijk schuimbekkend door de boarding zie gaan.... Nog 5 ronden en niet alleen de te kloppen tijd gaat eraan, zelfs het wereldrecord lijkt te sneuvelen....... Nog drie rondjes, jongen. Koppie erbij houden. Niet in de verkeerde baan stappen.... En dat is de bel en als er niks geks gebeurd is Kramer nog één ronde verwijderd van zijn lang, gekoesterde droom, misschien is obsessie een beter woord...... En dan komt hij binnen op 12.29.22. Een wereldrecord. Giphart, Kluun, Spielberg, pak uw pen erbij, want zo'n scenario schrijft u nooit weer, zelfs niet al zal u de fantasie volledig de vrije loop laten.....

Sven Kramer, 35 jaar en Olympisch Kampioen op de 10.000 kilometer. Eindelijk. Hij moest erop wachten tot 2022. Hij moest er voor naar China. Maar hij heeft hem binnen. Mijn naam was Herbert Dijkstra, namens de NOS. Een fijne avond nog.

Geen opmerkingen: