donderdag 30 juni 2022

Tourpoule 2022

Het is weer zover. Na vijf bescheiden quizvraagjes (klik) is het nu de beurt aan de voorspellers. Als morgen de renners van start gaan in Kopenhagen start daarmee direct ook de tiende editie van de Tourpoule. Het is altijd even wat werk, maar ik heb er heel veel zin in.

Omdat ik een behoorlijk deel van de Tour op vakantie ben volgt er een wat uitgeklede versie en wordt de puntentelling bijgehouden in mijn inmiddels beruchte zwarte boekje met een ingenieus turfsysteem.

Dagelijks voorspellen we alleen de winnaar van de rit (voor twee punten) en een ongekend goed in elkaar stekende, maar vaak ver gezochte benaderingsvraag (voor 1 punt). Uiteraard zal ik ervoor zorgen dat de gestelde vragen regelmatig de gewenste fouten bevatten en kunt u erop rekenen dat eventuele beslissingen vanuit de jury als gebruikelijk op z'n minst dubieus zullen zijn. 

Even wat hot takes van mijn kant: Het wordt een onwaarschijnlijke Tour. Alles is er op ingericht dat de favorieten snel onderuit geschoffeld worden. Was in 2014 ook zo en toen lagen favorieten als Froome en Contador er snel uit (Wat overigens niet ten goede kwam van de kwaliteit van de Tour. In de tweede rit, een waaierrit op een Deense brug, worden al grote verschillen gemaakt. Ik voorspel 5 Nederlandse ritzeges, waarvan één keer Fabio Jakobsen op de Champs Elysees. Sagan wint geen enkele rit. Froome is matig in het klassement, maar laat minimaal één huzarenstukje zien. Maar vooral: Zowel Roglic als Pogacar (de laatste gaat in de kasseienrit keihard onderuit en houdt daar de hele Tour last van) winnen de Tour niet. Ga daar maar eens overheen :-) 

Maar daar draait het allemaal niet om. Het gaat om De Tourpoule.

Wie wint de 10 editie van de Tourpoule? Wie wordt de opvolger van Stefan Meijerink?

Nog even de statistieken voor de liefhebbers.

Eindstand 2021

De alltime score tot dusverGeen opmerkingen: