zondag 2 december 2018

Sinterklaasvijfdaagse: 5 Onmisbare cadeau's #336

Op een beetje blog mag het natuurlijk niet ontbreken. Een lijst met cadeautjes die je voor Sinterklaas (of desnoods Kerst) zou moeten kopen. Lekker opdringerig. Ook ik help Sinterklaas een handje. 

Ik ben voetbal (Zlatan Ibrahimovic)
Zoals u vast wel weet ben ik van de boeken, maar daarnaast ook ongelofelijk voetbalboekenmoe. Cor Pot, Simon Tahamata, Kieft (deel 738), Nouri en Richard Witschge. Google ene willekeurige voetbalnaam en er is een gloednieuw boek van. De meeste zijn het lezen nauwelijks waard (ik heb mij ooit door de biografieën van Jaap Stam en Jari Litmanen heen moeten worstelen. Was afzien) en hetgeen wat wel de moeite waard is zal negen van de tien keer al groot uitgemeten zijn in de media. Voor het nieuwste boek van Zlatan Ibrahimovic maak ik een uitzondering. Waanzinnige voetballer, waanzinnige persoonlijkheid. 

Biggen
Zo'n simpel gezelschapsspelletje, maar evenveel lol. En het kan overal. In de trein, op feestjes, thuis. Waar je maar wilt. Het is een handzaam spel. Je kan hem in je binnenzak dragen. Geweldig dus. Al is er tegenwoordig ook de XL-versie. Maar die heb ik nog niet geprobeerd.

Een kunstwerk van Barry Pirovano
Voor elke sportliefhebber is er wel een moment vastgelegd die hij aan de muur zou willen hebben. En wanneer trof u nu een kunstwerk aan in de jutezak? Let wel even op: Bereid je vrouw even voor als je dit op je verlanglijstje zet. Mocht u vrouw het voor u op het verlanglijstje zetten: Nooit meer laten gaan.

Bulletjournal
Wie wil niet een beetje geordend door het leven gaan? Er zijn natuurlijk talloze manieren voor. Weekplanners, to-do-lijstjes, agenda's en vele onlinetools. En je hebt natuurlijk de nieuwe rage: Een bulletjournal. Mijn collega's lachen mij weleens uit. Wacht maar tot ze het allemaal gebruiken. Hier kun je zien hoe het werkt. Ik beveel de leuchtturmer aan, maar dat is dan ook meteen de meest zakelijke en saaie van allemaal. Ach ja...


Kerstdorp
Nou, vooruit. Het is een beetje een guilty pleasure van mijzelf. Maar goed, wat geeft het. Sinterklaas kan zich behoorlijk uitleven indien hij kiest om een Kerstdorpje cadeau te geven. Tegenwoordig kun je tot een hele metropool komen. Eén cadeautje per jaar is ook goed. Als je eenmaal begint is het best verslavend.

Veel succes met uitzoeken.

Geen opmerkingen: