zaterdag 25 juni 2022

10 jaar Tourpoule


Geloof het of niet, maar het is al weer tien jaar geleden toen ik vanuit een luie stoel de eerste rit van de Tour de France in Corsica aan het kijken was. Op Facebook plaatste ik een berichtje met de vraag wie er zou kunnen winnen. Er kwam veel reactie. Niet veel later vergaarde Arjan Hoeksma het eerste punt en de Tourpoule was geboren. 

De Tourpoule ontwikkelde zich verder. De vragen werden leuker, de edities werden spannender. Elke Tourpoule kende zijn verhaal. De gouden pik van Bennie Kiers, de glazen bol van Patrick van Riel en de laatste prolongatie van Stefan Meijerink. De fouten van de quizmaster waren vermakelijk en leiden vaak tot evenveel consternatie als plezier. 

Voor je het weet zijn we 9 edities en 7 winnaars verder. U kan ze allemaal vinden in de Hall of Fame. Er is een kleine community ontstaan van wielrenliefhebbers die elk jaar met alle plezier meedoen. Het maakt de Tour de France net iets spannender. Of zoals ik zelf vaak zeg: Ik verwacht deze week een telefoontje van Pogacar of Roglic met de vraag: Ga ik winnen dit jaar? 


Dit jaar dus de 10e editie. De poule zelf zal enigszins uitgekleed zijn. De quizmaster moet ook vakantie vieren en dat is toevallig een groot deel van dit jaar tijdens de Tour de France. Om niet met 35 graden en spelende kinderen een groot deel van de dag aan de rekentafel te zitten kies ik voor een makkelijke versie. Maar niet getreurd. De 10 editie gaat niet zomaar voorbij. 

Morgen start namelijk een quizronde. Tot aan de start volgende week. De voortgang is te vinden op Hendrie Quizt. Het niveau is voor vele van jullie waarschijnlijk basiskennis, maar ik heb mijn best gedaan.


Geen opmerkingen: