woensdag 7 november 2018

Extern geheugen #311

Bulletjournal Leuchtturm

Natuurlijk publiceer ik maar één blogje per dag en ondanks mijn relaas over een bescheiden writers block gisteren komt het natuurlijk wel voor dat er in korte tijd meerdere ideeën om over te bloggen voorbij komen.

Natuurlijk heb ik meerdere dingen geprobeerd. Jezelf een mail sturen en het in een mapje schuiven bijvoorbeeld. Maar ik geloof dat ik dat mapje nog steeds leeg moet halen. Hetzelfde verhaal was het met het maken van foto's met je smartphone. Als je het niet terugkijkt heeft het echt geen zin. 

Er bestaan ook blogplanners. Nooit gebruikt, maar het zou wat kunnen zijn. Microsoft Onenote lijkt ideaal, maar daar kon ik ook al niet mee overweg. Een notitieblokje functioneert natuurlijk voor alles. En dus kreeg ik op een dag van vrouwlief een boodschappenlijstje mee met op de achterkant mijn blogideeën.

Voor Evernote wil ik wel een beetje een lans breken. Deze notitieapp heeft zo ongeveer aan alles gedacht om snel je notities op te slaan, heeft goede middelen om je aan je notities te helpen herinneren en biedt ook nog vele manieren om je notities te ordenen. Maar gek genoeg kost al dat ordenen mij meer tijd dan het schrijven van blogjes. Ik heb Evernote nog niet helemaal losgelaten, maar gebruik het nog niet goed genoeg.

Voorlopig doe ik het met mijn bulletjournal. Voor een goede uitleg hiervan: Klik. Maar de korte samenvatting is dat je met een bulletjournal makkelijk en snel een notitieboek kan aanpassen in wat als agenda, dagboek en extern geheugen kan dienen.

En dat gewoon met pen en papier. Al blijft bij alles wat je noteert als extern geheugen een ding overeind: Je moet af en toe terugkijken. 

Geen opmerkingen: