donderdag 20 december 2018

SchipOut #354

Het zat er al een tijdje aan te komen en gisteren was het dan ook een feit. John van 't Schip is kopje onder gegaan en gezonken bij PEC Zwolle. 


John van 't Schip

Als supporter van voetbal in het algemeen ben ik er nooit zo'n voorstander van om trainers die met het volle verstand aangetrokken zijn en met veel bombarie zijn gepresenteerd als zijnde de juiste man op de juiste plek zomaar met een zak geld op straat te zetten. Ik zou dat begrijpen als die bestuurders zeggen: 'Het is een beetje een gok en we kijken het een tijdje aan. Wordt het niets gaan we uit elkaar.' Maar ja. Dat gebeurt natuurlijk nooit. 

Ook Schippie werd als droomkandidaat binnengehaald en ik had gelijk mijn twijfels.  Helemaal na het eerste interview met Van 't Schip. 'Wat voor type trainer bent u?' vroeg een verslaggever van RTL. 'Nou eh.. Eentje die veel samenwerkt met zijn assistenten',  was zijn antwoord. De verslaggever schamperde dat toch iedereen dat deed. 'Oh ja? Is dat zo?' Veel beter als dat wat het interview niet.

Maar goed. Mijn twijfels werden direct gelogenstraft toen PEC vervolgens de beste seizoenshelft uit de historie op de mat wist te leggen. Het zag er bij tijd en wijlen zelfs weergaloos uit. Maar na de winterstop zakte de blauwwitte machine als een plumpudding in elkaar en dat duurde tot afgelopen dinsdag bij de 5-0 bekernederlaag in Alkmaar bij AZ.

Nog steeds vind ik tussentijds ontslag altijd wat suffig. Maar voor PEC is het waarschijnlijk nu wel het enige wat kan helpen. Het is namelijk best een aardige selectie dat op z'n minst tegen de playoffs zou moeten kunnen aanschurken. Een capabele trainer is daarbij van harte welkom.

Er zijn best wat trainers die aan dat beeld voldoen. Mijn voorkeur gaat uit naar Jaap Stam. Geen idee of hij zelf interesse heeft, maar het zou de Eredivisie weer wat extra elan geven. En volgens mij is hij best capabel. 

En John van 't Schip? Die kan lekker met Jose Mourinho het kerstdiner gaan voorbereiden. Je kan je in slechtere kringen begeven.

Geen opmerkingen: