woensdag 19 december 2018

Boekenwurm: Mindf*ck #353


Nog even een laatste bericht dit jaar van de boekenwurm. Althans, daar ga ik vanuit. Ik heb nog 13 dagen om een boek uit te lezen, dus het kan en toch geloof ik dat niet meer dat dit in de planning ligt. 

Het laatste uitgelezen boek van dit jaar is dus hoogstwaarschijnlijk Mindf*ck. Een uitvloeisel van het gelijknamige televisieprogramma. Victor Mids en Oscar Verpoort, tevens de knappe koppen achter het programma, zijn verantwoordelijk voor het boek.

Ik was blij dat er eens een boek als deze tussen zat. Korte hoofdstukjes met allerlei trucjes, uitlegjes hoe bijvoorbeeld je brein werkt of hoe je bepaalde zaken in het leven kan beïnvloeden. Mindfucks dus.

Met plezier heb ik het gelezen. Niet dat ik er als mens veel mee op ga schieten, want ik ben bang dat ik een hoop alweer vergeten ben nu. Goocheltrucs zijn aan mij niet besteedt, er is een bepaalde vingervlugheid voor nodig die mij ontbreekt. Althans, in elk geval op het vlak van goochelen.

Wel is het interessant hoe je zelfs steen, papier, schaar of kop of munt kan beïnvloeden. Gedachten lezen is ook makkelijker te veinzen dan je denkt. Optische illusies? Je kan ze creëren. En het werkt vaak veel makkelijker dan je denkt.

En op de koop toe hebben de schrijvers ook nog een erg leuke humor. Dat wil zeggen: Die bijdehante vorm van humor die ik heel leuk vind en die je ook in het TV-Programma tegenkomt.

Nog geen idee voor Kerst? Ik zou hem nog even vragen als ik u was. En dat is geen poging om u te beïnvloeden, maar gewoon een welgemeende tip.

Koop bij bol.com

Geen opmerkingen: