vrijdag 21 december 2018

Evers Staat Op #355

Edwin Evers

Als dit artikeltje online komt is de laatste uitzending van Evers staat Op begonnen. Een marathonuitzending. U kunt er even van genieten, want in plaats van de gebruikelijke vier uurtjes duurt de laatste uitzending liefst twaalf uur.

Het zal het bekende werk zijn ongetwijfeld. Gasten komen langs, de welbekende vrienden van de show en er wordt teruggeblikt op 21 jaar Evers Staat Op. Er wordt vast veel gelachen en ook ongetwijfeld een traan gelaten.

Zoals het de afgelopen jaren ging. Geen idee waarom Evers Staat Op zo geweldig is. Het zal wel gewoon de samenstelling, het simpele concept en de humor zijn. En tevens ook de manier waarop er bij serieuze taken toch de juiste toon gevonden werd. Het zal vandaag nog één keer allemaal samen komen.

En daarna hebben we een probleem. Want er is eigenlijk geen programma zoals Edwin Evers. Bijna elk radiostation is al jaren zoekende. Zelf vind ik BNR dan nog leuk om te luisteren, maar dat is dan ook totaal iets anders. 

Giel Beelen, Domien Verschuren, Gerard Ekdom, Jan-Willem Start Op of Sander de Heer. Ze hebben het allemaal niet. Ik kan er best even naar luisteren, maar al redelijk snel ben ik het dan al wel zat.

Mattie en Wietze van Q kwamen bijzonder dicht in de buurt, maar die besloten toen het echte succes leek te komen alles eigenhandig de nek om te draaien. Daarna was het ochtendprogramma op Q een behoorlijke periode catastrofaal en inmiddels proberen ze met Marieke Elzinga aan de zijde van Marieke uit het dal te krabbelen.

Mattie en Wietze uit elkaar is erg jammer, want in potentie waren zij de juiste opvolgers. Althans, in mijn auto elke ochtend. Wietze de Jager leek mij dus geschikt om het ochtendprogramma te doen. 538 kiest echter voor Frank Dane. Baal ik van. Hij mag al regelmatig Evers vervangen en ik vind dat hij dat niet zo goed doet.  

Om lekker emotioneel mee te doen vandaag: De ochtenden in de auto worden nooit meer zoals het was. Maar om maar even door te denken: Misschien lost het einde van Evers Staat Op het fileprobleem dan wel op...

Geen opmerkingen: