zaterdag 8 december 2018

Pop goes Classical #342

'Echt waar, je moet het eens proberen', werd mij gezegd. Het ging over klassieke muziek. Ik kon mij niet voorstellen dat ik dat heel interessant zou vinden. Toch bleef hij pushen. 'Je hebt heel veel verschillende soorten, hoor. Oude stijlen, nieuwe stijlen, treurig, vrolijk, noem maar op. Je kan het vast waarderen.'

Nee, ik ben niet heel erg van de klassieke muziek, maar toch volgde ik de raad op. Echt warm wordt ik niet van de 36e van Beethoven en de huppeldepupste symphonie van Bach.

Maar in mijn Spotify bleef één lijst wel overeind. Het is best leuk om hedendaagse popliedjes terug te horen in een klassiek jasje. En dus, toegevoegd aan mijn lange lijst met guilty pleasures: Pop Goes Classical

Om in de stremming te komen heb ik een nummer van het Vitamin String Quartet toegevoegd. Ze spelen Chandelier van Sia.

Fijne zaterdag!


Geen opmerkingen: