zondag 23 juli 2017

Robert IJntema winnaar Tourpoule 2017!

Het was afzien voor de voorspellers en buitengewoon spannend vooral. Mensen sliepen voor het eerst met z'n vieren bij elkaar in één gele pyjama, maar ze hadden het er voor over. Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn. Je prijs is op dit moment in productie.

Robert IJntema
Winnaar Tourpoule 2017

Robert IJntema wint Tourpoule 2017
Foto: Floris de Jonge
De eerste reactie van de nuchtere Robert IJntema luidde: 'Waren leuke drie weken, top! Tot volgend jaar!' 

Het eindklassement komt er als volgt uit te zien:
Eindstand Tourpoule 2017


Leuke kanttekeningen zijn dat Jack Kombrink wederom naar huis gaat met de rode lantaarn, maar ook weer verdiend de Meest Strijdlustige Voorspeller is. De broedertwist van de gebroeders Kiers eindigt dit jaar onbeslist. Die van de gebroeders Wijkstra in het voordeel van Rikes. De beste dame is dit jaar Silvia Buijze die Renske Schut pas op de Champs-Elysees wist af te schudden.

De Tourpoule kende dit jaar een nieuwe opzet die ervaren wordt als geslaagd. De organisatie laat via een woordvoerder weten: 'Het experiment met het voorspellen van de top-3 is geslaagd en biedt voor volgend jaar ruimte om misschien meer veranderingen door te voeren.'

Robert IJntema staat bijgeschreven in de Hall of Fame (hiernaast). Het was weer een bijzonder leuke Tourpoule. De organisatie heeft genoten, de voorspellers hebben genoten en naar verluidt hebben zelfs de renners ervan genoten. 

Iedereen bedankt!

Geen opmerkingen: