maandag 17 december 2018

Biggest Liar Competition #351

Het is altijd knap vervelend als iemand niet eerlijk tegen je is of om het wat harder uit te drukken: Als iemand tegen je liegt. Eerlijk duurt het langst, liegen loont zich nooit. Toch?

Recent kwam ik iets geks op het spoor. Er bestaat een competitie voor de beste leugenaar. Wie had dat gedacht? Even voor de duidelijkheid: Ik doe er niet aan mee, zou er ook heel slecht in zijn en buiten dat: U zou geen woord meer geloven van alles wat hier en elders op dit blog geschreven staat.

De competitie wordt elk jaar in november georganiseerd in Cumbria, een plekje in Noord-Engeland. Officieel om een oude publord te herdenken die in de 19e eeuw leefde en bekend stond om zijn Tall Tales. Verhalen met buitengewone elementen waarvan je eigenlijk niet precies weet of het wel of niet waar is. 

Even kort in de geschiedenis duikend komen er een hoop onzin verhalen voorbij die op een avond vast erg vermakelijk zullen zijn, zolang iemand de Guinness maar blijft bijschenken. Al bleef één verhaal mij erg goed bij. Iemand won de contest met een speech bestaande uit één zin: 'Ik heb nog nooit in mijn leven een leugen vertelt.'

Overigens lijkt het mij geen prijs om op verjaardagen mee met de eer te gaan strijken. Want zou u iemand geloven die u vertelt dat hij gekroond is tot beste leugenaar van de wereld?


Geen opmerkingen: