vrijdag 21 september 2018

20 jaar BNR #264

20 jaar BNR #264

Dagelijks reed ik van Zwolle naar Amsterdam en weer terug. Het was 2008, de filedruk vierde hoogtij en ik kwam niet op tijd aan de file informatie. Op een dag was er een erge gebeurtenis in het nieuws. Ik wilde dit op de voet volgen en zocht een radiozender die verslag uitbracht. Na even zoeken vond ik BNR. Het was mijn eerste kennismaking met de zender.

Naast de goede nieuwsvoorziening had BNR nog een groot voordeel. Ze brachten elk kwartier fileberichten. Zover ik weet zijn ze daar nog steeds uniek in. De volgende ochtend besloot ik dus nogmaals af te stemmen op deze zender. En wat denk je? Ze brachten ook 's ochtends elk kwartier filenieuws. 

Nu ben ik naast fileberichten ook nog eens gek op nieuws. Dus werd 1+1 al snel 2. Elke ochtend begint mijn autorit bij De Ochtendspits en eindigt de dag met Spitsuur. Tevens kan ik ook zakendoen met... en met name de Friday Move (een vrijdagmiddagborrel met Wilfred Genee) ook behoorlijk aanraden.

Vandaag bestaat BNR twintig jaar. Vandaar ook dit stukje. Ik luister vrijwel elke werkdag en BNR kwam ook in menig blogje terug. Met name in één van mijn favorieten De oplossing voor de kredietcrisis ligt in Japan. Gaat over de connectie die korte rokjes en beursberichten met elkaar hebben. Maar dat terzijde.

Nog steeds reed ik dagelijks minimaal een uur van huis naar werk en weer terug. Radiozenders en vooral BNR spelen nog steeds een prominente rol tijdens die autorit. Hier zit een tevreden luisteraar. Ga zo door!

#ikhoorbijbnr

Geen opmerkingen: