vrijdag 28 december 2018

Bucketlist #362

Bucketlist

Nog een paar dagen en dan zit het project 365 dagen bloggen erop. En dan kom ik weer toe aan allerlei andere zaken op mijn bucketlist. Toevallig kreeg ik hier met Kerst een boekje over: Het Bucketlist BoekEr staan best wat dingen in die ergens ook op mijn bucketlist dwarrelen.

Het grappige van een bucket is dat er lichte dingen bovenop liggen. Die zou je dus eigenlijk vrij makkelijk moeten kunnen doen. De wat zwaardere zaken zitten wat dieper in de emmer. Uiteraard. Deze zijn ook wat moeilijk uit de emmer te krijgen. Althans, dit is de beeldspraak die ik er weleens bij gebruik.

Misschien leuk om een kleine greep uit mijn bucketlistje te doen.

Ontbijten bij de MacDonalds is zo'n dingetje die bovenop de emmer ligt. Makkelijk te pakken, maar voor je het weet laat je hem toch weer liggen. Mis je er wat aan? Nee. Maar waarom staat hij dan op de bucketlist? Gewoon. Ik wil het een keer proberen.

Van een heel ander kaliber, of eigenlijk praktisch het tegenovergestelde, is fietsen naar Denemarken. Het hoeft niet per se Denemarken te zijn, maar dat idee ontstond ooit omdat mijn schoonfamilie er vandaan komt. Eigenlijk is dit een kwestie van plannen, trainen en gaan. Hoeft niet heel moeilijk te zijn, maar zoals bij zoveel dingen: Doe het maar eventjes.

Wat mij ook erg leuk lijkt is eigen bier brouwen. Ook zo'n kwestie van: Even in verdiepen, voorbereiden en dan maar gewoon eens kijken waar het schip strandt. Oh ja, niet thuis doen is mij al verteld. Schijnt nogal te stinken.

Wat vrijwel onder in de emmer ligt is het onder voetbalfans bekende Doing the 92. Het bezoeken van de stadions van alle Engelse profclubs. Wel tijdens een wedstrijd uiteraard. Gaat mij nooit meer lukken. Of er moet zich een wonder voltrekken. Blijft dus onder in de emmer.

En zo staan er vele mogelijke en minder mogelijke dingen op mijn bucketlist. Een boek schrijven, een concert van Danny Vera bezoeken, een vreemde taal leren, tachtig kilo wegen, meedoen aan een nieuwjaarsduik, een groot darttoernooi bezoeken, zelf mijn eigen dakgoot schoonmaken (op een hoge trap), een potje FIFA spelen met mijn zoon, het Top2000 cafe bezoeken, of, die vond ik erg mooi, iemand anders helpen een item op zijn bucketlist af te vinken. 

365 dagen een blog schrijven kan ik bijna afvinken, maar het moet gezegd, er zijn nog een heleboel andere leuke uitdagingen. Je moet vooral tijd maken dat je er af en toe eentje kan afvinken. En laat ik juist daar niet zo goed in zijn.

Maar wat natuurlijk ook belangrijk is: Je bucketlist moet zeker niet leegraken. Want wat moet je dan nog met je leven?

Geen opmerkingen: