dinsdag 6 november 2018

Writers block #310

Writers Block

Eerlijk gezegd heb ik er in het 365 dagen bloggen nog niet heel erg last van gehad. Maar langzaam maar zeker overkomt het mij wel eens dat ik moet zoeken naar onderwerpen. Dat ik 's ochtends in de auto stap en hoop dat er tijdens het nieuwsbulletin of tijdens het gedachteloos koppelen en ontkoppelen in de file een idee te binnen schiet.

Meestal gebeurt dat ook wel. 

Het is ook niet helemaal eerlijk. Over voetbal kan ik bijvoorbeeld altijd wel schrijven. Er zijn weinig wereldjes die zo dynamisch zijn als de voetbalwereld. Het had vandaag bijvoorbeeld kunnen gaan over het afscheid van Rafael van der Vaart of over de naderende Champions League duels van PSV en Ajax.

Maar het writers block krijgt langzaam toch een klein beetje vat op mij.

Want het gaat op dit blog al vaak over voetbal en ik had mijzelf voorgenomen om ook regelmatig andere onderwerpen langs te laten komen. Je kan natuurlijk altijd ergens over schrijven, maar het is toch altijd wel zo dat je iets zoekt wat bij de actualiteit past of bijvoorbeeld in het blogritme. Een onderwerp moet klaar zijn om gepubliceerd te worden. 

Wat ik doe als ik even vastloop? Weinig bijzonders. De beste manier om aan een onderwerp te komen is iets gaan ondernemen. De onderwerpen liggen op straat. Giel Beelen zei het ooit al. Hij vond dat als hij een radioprogramma maakte hij dingen moet doen om iets serieus te kunnen brengen. Bungeejumpen, een concert bezoeken of een koe melken. Het geeft je allemaal input. Is ook van toepassing op bloggers.

Maar dat is wel de makke van dagelijks bloggen. Je kan moeilijk iedere keer opnieuw iets ondernemen. En dus is optie 2 altijd nog de beste voor mij. Gewoon gaan schrijven. Wat je niet bevalt is met een simpele druk op backspace op te lossen. 

En voor je het weet heb je het writers block omgetoverd tot een nieuw artikel. Weer een stapje dichter bij het einddoel.

PS Ruim drie jaar geleden deed ik mee aan een tag die zijdelings wat te maken heeft met een writers block. Erg grappig om dat terug te lezen. Vond ik zelf. Dan. 

Geen opmerkingen: