donderdag 29 november 2018

Hardrock Cafe #333


Zelf dachten we dat we er al veel bezocht hadden. Tot we echt gingen tellen. Dat lukte vrij eenvoudig op één hand. En dan rekenden we die in Amsterdam dan ook echt twee keer, want daar waren we tenslotte twee keer geweest.

Veel meer toeristisch wordt het natuurlijk niet. Het Hardrock Cafe is natuurlijk de plaats voor toeristen bij uitstek. Echt hip is dat tegenwoordig niet. Als toerist wordt je tegenwoordig vooral geacht te doen wat de 'locals' doen. En die gaan niet naar het Hardrock Cafe. 

Maar weet je? We waren het afgelopen weekend in Londen als toerist. Dus waarom zouden we ons dan niet zo gedragen? Dus zaten we in de London Eye en begaven we ons gewoon tussen de Japanners bij Buckingham Palace. Local zijn doen we in Zwolle wel weer...

En dus naar het HardRock Cafe. Al is dat ook een beetje een Guilty Pleasure geworden de afgelopen vakanties. Zo bezochten we ze dus in Amsterdam, Lissabon en München. In Venetië wilden we ook, maar we moesten anderhalf uur wachten om alleen wat te kunnen drinken. 

Reserveren is überhaupt aan te raden. Zo mochten we vorige week tweeënhalf uur wachten (mede dankzij Thanksgiving) of de volgende avond terugkomen. We kozen de laatste optie. Maar niet zonder te reserveren. Thanksgiving of niet. De wachttijd is al snel een uur. Al kun je dan ook gezellig wat gaan drinken.

In 1979 opende het eerste Hardrock Cafe haar deuren. In een oude Rolls Royce Showroom in Londen werd een met Rock 'n Roll posters behangen restaurant geopend. Inmiddels zijn er 185 cafe's, enkele hotels, casino's en een pretpark. De Rock 'n Roll posters zijn er nog steeds volop en worden veelal vergezeld met attributen als platen en instrumenten van grote artiesten. Jimi Hendrix, Axel Rose of Elton John. Hoe groot de artiest ook, ergens in de wereld hebben ze wel een link met een Hardrock Cafe.

En wij hebben er weer lekker een fastfood 2.0 gegeten vorige week. Want het menu bestaat vooral uit burgers en friet, bij voorkeur te serveren met grote glazen bier. Niks mis mee. Ondertussen luister je naar, hoe kan het ook anders, hardrock muziek. De grote tv-schermen laten je de clips zien. 

We kwamen er tijdens het eten achter dat we ons dus bevonden in die oude Rolls Royce Showroom. Dat was een leuk detail. Voor nu zijn we in vier HardRock cafe's geweest.

Nog 181 cafe's te gaan om lekker de toerist uit te hangen.


Geen opmerkingen: