woensdag 17 oktober 2018

Canon van Nederland #290

Canon van Nederland #290

Toen ik in de tweede klas een keus moest maken wat betreft mijn studievakken was ik er nog heilig van overtuigd dat ik óf iets in de horecabranche ging doen óf schrijver dan wel journalist ging worden. Ik koos dus voor met name het talenpakket. 

Dat was overigens geen slechte keus, want in de binnenvaartbranche komt Duits en een beetje basiskennis Frans mij op dit moment ook prima van pas.

Wat ik wel jammer vind is dat ik destijds geschiedenis heb laten vallen. Wat ik toen als saai en stoffig zag vind ik nu best interessant.

Nu ben ik waarschijnlijk één van de weinigen in Nederland, maar dat er een Canon van Nederland bestaat was mij volledig ontgaan. Voor wie het ook niet weet: Het is een lijst waarin de vijftig belangrijkst geachte pijlers onder de Nederlandse geschiedenis vermeld staan. Hij begint bij de hunebedden en eindigt bij het naoorlogse Europa. 

Mocht u het net als ik niet kennen. Neem eens een kijkje (klik). Het is de moeite waard.

Wat vindt u het meest interessante deel uit de vaderlandse geschiedenis?

Geen opmerkingen: