zondag 7 oktober 2018

Assists #280


Bovenstaand artikeltje stond afgelopen week in VI. Nooit had ik er bij stil gestaan dat één van de mooiste doelpunten ooit gemaakt ook een gever van een assist had. Hector Enrique blijkbaar. Nooit meer wat van gehoord. 

Assists vind ik altijd al interessant. Vorig seizoen heb ik op een bijblogje geprobeerd om alle voorassistjes in de Eredivisie bij te houden. Dit lukte twee speelrondes. Het was een te grote opgave voor een hobbyist om alle voorassists elk weekend bij te houden. De samenvattingen lieten lang niet complete aanvallen zien, waardoor ik op den duur halve wedstrijden zat te kijken. Een lijst met voorassists zijn lastig te vinden. Ik vind het een ondergewaardeerd iets in het voetbal.

Wat ik verder interessant vind is dat er blijkbaar websites zijn die een versierde strafschop tellen als een assist. Heb ik ook al eens over zitten denken. Een goede dribbel (of een weergaloze schwalbe) verdwijnt uit de basisstatistieken zodra de penaltyschutter de bal tegen de touwen schiet. Vergis u niet, statistieken zijn tegenwoordig de fundamenten onder een toptransfer. 

Zelf wil ik nog toevoegen: Het overstapje moet tellen als assist. Als je nu bij pak 'm beet een breedtepass geniaal over de bal stapt en je teamgenoot zo de mogelijkheid biedt te scoren dan wordt je wederom op geen scoreformulier geturfd. Onterecht, vind ik. Hield ik ooit al eens een polletje over. Iedereen was het (natuurlijk) met mij eens.
Geen opmerkingen: