zaterdag 6 oktober 2018

Zaterdag Gastblogdag: Margrit #279


Margrit Kiers - Oproep aan alle vaders en moeders

Zaterdag Gastblogdag. Er sijpelt gelukkig nog steeds af en toe een gastblogje binnen. Na de eerdere inzendingen is het nu de beurt aan niemand minder dan mijn moeder. Het 'talent' moet toch ergens vandaan komen. Moeders herkende het talent blijkbaar snel. Maar doet toch een oproep aan alle vaders en moeders die ook schrijfgrage kinderen hebben.

Een blog. Hoe schrijf je nu een blog? Wat zet je in zo’n blog wat interessant genoeg is zodat de mensen dat willen lezen. Ik zou het niet weten.

Maar er werd gevraagd om een gastblog te schrijven en de gastheer heeft er al heel wat op zijn naam staan en er komen er steeds meer bij. Ieder dag één. Het doel een jaar lang een blog plaatsen op Hendrie Writes. 365 dagen bloggen. Knap. Heel erg knap.

Je moet het dan wel in je vingers hebben zoals men dat noemt. Zoiets van zodra jij je eerste woordjes kan schrijven dat dan ook gelijk wil opschrijven. En dat je dan de betekenis van die woordjes zo goed kent dat het een verhaaltje wordt over zo’n beetje alles wat er in een kinderbrein kan vormen. 
Lieve grappige verhaaltjes…. schriftjes vol.

Al snel werden die verhaaltjes voetbalverslagen. Echte thrillers van het Nederlands elftal.
En er kwamen steeds meer schriftjes bij.

Sportverslaggever/sportjournalist een toekomstdroom. Een kruising tussen Hugo Borst en Jack van Gelder met zijn poëtische uitspraken.  Weet je dat er enkele uitspraken van de laatst noemende inmiddels zijn gebundeld. En dat had ik nu ook zo graag willen doen. Verhaaltjes bundelen uit de kindertijd van onze schrijfgrage zoon. Er zaten echt pareltjes tussen. 

Maar waar ze zijn gebleven? Geen idee. Daarom een oproep aan alle vaders en moeders: Bewaren. Veel bewaren van je kinderen.

Je zou er een leuk blogje over kunnen schrijven.         


Bent u na het lezen van dit blog getriggerd om een gastblog te schrijven? Dit kan. Graag zelfs! Klim in de virtuele pen en mail de uitkomst naar dit mailadres.

Geen opmerkingen: