maandag 3 september 2018

Pijlers onder de maatschappij #246

Pijlers onder de maatschappij

Afgelopen week was weer volop in het nieuws dat de politie heeft gestaakt, staakt en gaat staken. Een manier van actie voeren waar ik zelf een hekel aan heb, want de verkeerde mensen hebben er last van. Tegelijkertijd snap ik ook heus wel dat het een van de weinige manieren is om iets voor elkaar te krijgen.

Naast de politieagenten hadden we recent ook de leraren die besloten te staken voor minder werkdruk en betere voorwaarden om voor te werken.

Het zijn zomaar twee beroepsgroepen waarvan ik denk dat die totaal ondergewaardeerd worden. Zelf heb ik altijd de indruk dat goede politieagenten of goede leraren niet op hun post blijven op het moment dat ze bij bijvoorbeeld een commercieel bedrijf meer geld kunnen verdienen met blijkbaar ook nog minder werkdruk.

Makkelijk gezegd moeten de mensen op onze hoogste economische posten economieles geven en onze beste sprekers met overwicht zouden voor de klas moeten staan, zodat 11-jarige ventjes en dametjes onze leerkrachten niet onder de voet lopen. Maar dat zijn nu precies de mensen die in andere, vaak minder belangrijke, banen het veel beter kunnen hebben.

Natuurlijk heb ik de oplossing ook niet even voor handen, maar onder meer de politie en educatie zijn de pijlers onder een succesvolle samenleving zoals we die hier wensen. Het wordt misschien wel tijd dat we dat gaan erkennen en er naar gaan handelen.

Geen opmerkingen: