maandag 13 augustus 2018

We zijn weer begonnen #225

Eredivisie
Het lijkt of we nooit gestopt zijn met voetballen, maar het was afgelopen weekend toch echt weer de aftrap van een nieuw vaderlands voetbalseizoen.

Hoewel het WK in juni en juli natuurlijk de crème de la crème van de voetbalwereld tentoonstelde doet de Eredivisie qua vermaak niet onder. Dat was afgelopen weekend weer eens niet anders.

Om te beginnen met de seizoensouverture tussen PEC Zwolle en SC Heerenveen. Vijf treffers, waarvan twee strafschoppen en ook nog eens een terechte rode kaart. Een enerverend duel die hopelijk symbool staat voor het komende seizoen.

Ajax liet maar weer eens gelijk punten liggen in dit geval tegen Heracles Almelo. Je kan de miljoenen laten rollen wat je wilt, als het balletje niet goed rolt kom je er niet. Ook Feyenoord liet zich tegen nieuwbakken Eredivisionist De Graafschap direct maar dwingen tot twee rode kaarten en een 2-0 nederlaag. Emmen leukte het Eredivisiedebuut op met een 1-2 zege uit bij ADO. 

Alleen PSV moest natuurlijk weer per se met 4-0 winnen. Spelbrekers. En AZ pakte Fortuna Sittard met een keurige 5-0. Maar die hebben nog een status dat we het ze maar niet kwalijk nemen.

Oh ja, en dan hadden we nog onze geliefde VAR. Het orgaan dat discussie moet gaan wegnemen, maar voorlopig ook voor veel discussie zorgt. Want waarom weet Fran Sol zijn treffer nu eigenlijk afgekeurd?

Maar goed, de uitslagen waren voor mij persoonlijk te triest voor woorden, maar we zijn weer begonnen. 

Heerlijk!

Geen opmerkingen: