zondag 12 augustus 2018

Birthday #224

Birthday surpriseGisteren was vrouwlief jarig. Dit werd gevierd met ontbijt op bed, visite, lekker eten, blije kinderen, een mooi cadeau en vrijwel al het andere wat u bij een gemiddeld en leuke verjaardag kan bedenken.

Vroeger zaten we op het schippersinternaat. Ergens is daar ooit de traditie ontstaan dat we daar op onze verjaardagen een mooie knutselplaat kregen met daarop bijvoorbeeld een foto van onszelf en daarnaast allemaal uit tijdschriften geknipte woorden die bij onze persoonlijkheid pasten.

Bij mij stond er dan bijvoorbeeld vaak Stoer of cool. Of termen als Topvoetballer en Held van de samenleving. Of bijvoorbeeld Minister-president van de toekomst en Voorbestemd voor Nobelprijs van de vrede.

Oke, ik draaf weer eens door. Maar 'stoer' en 'cool' heeft er wel eens gestaan en was ongetwijfeld toen meer van toepassing dan tegenwoordig :-)

Veel van de lezers van dit blog herkennen dit misschien nog wel en weten nog hoe leuk het was om dit te krijgen. En dus stuur ik vrouwlief (het lukt niet elk jaar) vaak daags voor haar verjaardag tijdig naar bed. En dan pak ik wat vellen papier en een prittstift. Is ook dit jaar weer gelukt.

Het resultaat en de reactie is altijd afwachten, maar het plezier om het te maken is er nooit minder om. En ik weet dat het leuk is om te krijgen. 

We zetten de traditie gewoon voort. 

Geen opmerkingen: