maandag 20 augustus 2018

Woordgrappen #232

Woordgrappen

Ze zijn helemaal in. De woordgrappen. Thuis, bij de voetbal en vooral op mijn werk gaat er geen dag voorbij of er gaan er een paar over de tong. Om nog maar te zwijgen van de verschillende appgroepjes.

Natuurlijk kent iedereen inmiddels wel de steak onder water of Ik weet weinig van vogels, maar ik weet wel dat Guus Meeuwis. 

Zelf ging ik stuk om deze:

Hallo, ik heet jullie allemaal van harte welkom
Mooie naam!

Spelfouten vallen misschien niet helemaal onder woordgrappen, maar zijn soms wel grappig. Zo rept een collega van mij wel eens over kerstzweer (in plaats van sfeer), sprak ik iemand die iets qua tijd te krab vond en ook het transporteren van een travo (in plaats van een trafo) werkte op de lachspieren.

Ik kan dit artikel vullen tot u een lamme vinger krijgt van het scrollen. Want ooit vroeg ik mij in het vliegtuig af of ik in de boardingpass, vroeg ik iemand of hij belang had bij een tweedehands klok en vroegen de Iraanse voetballers tijdens het WK in de rust: Komt de Teheran?

Op kantoor zijn we onderstaand verhaal steeds langer aan het maken. Met Kerst brengen we waarschijnlijk een boek uit.

Vanavond ga ik in principe rietdekken, maar ik denk dat ze toch van lieshout en dus ga ik maar met wiesbaden. Al vind zij dat ik teveel met decibel.

En nu jullie. Kom maar op met die woordgrappen!

Geen opmerkingen: