vrijdag 24 augustus 2018

50 redenen om te schrijven #236


Zoals de lezers van dit blog inmiddels wel weten wordt dit blog dit jaar gevuld met een dagelijks artikel. Een uitdaging die ik mijzelf had opgelegd en die tot dusver met verve ingevuld wordt.

Ik moet toegeven dat ik niet elke dag een artikel schrijf. Soms ben ik genoodzaakt vooruit te schrijven. Er is nu eenmaal ook nog een gezin, een fulltime baan en natuurlijk een handjevol andere hobby's.

Toch vond ik van de week een artikel van Schrijven Online waarin zij 50 redenen noemen om elke dag te schrijven.

Ik heb toch eens gekeken welke vijf voor mij het meest van toepassing waren.

1. Schrijven is leuk
Ja, duh. Anders ga je niet schrijven of 365 dagen bloggen.

6. Veel oefenen vergroot je talent
Ik weet overigens niet of het taalkundig goed is dat je 'je talent vergroot'. Maar je gaat wel meer uit dat talent halen. Eén van de dingen waar ik nieuwsgierig naar was toen ik besloot 365 dagen te bloggen: Word ik een betere blogger? Ik durf de vraag nog niet te beantwoorden.

12. Elke dag bezig zijn met taal vergroot je woordenschat
Absoluut waar. En dat telt natuurlijk ook voor taalgevoel en ritme (nummer 38). Al heb ik het idee dat lezen nog beter is dan schrijven voor je woordenschat. Dus lees ik mijn blogjes altijd terug :-)

13. Iedere dag schrijven vermindert je faalangst.
Faalangst is niet helemaal het juiste woord. Maar het is zoals met alles. Toen ik mijn eerste blogje in 2011 online zette wilde ik hem bijna weer offline zetten. Stel dat iemand het zou lezen. Nu gaan er soms blogjes al bijna online terwijl het laatste woord nog niet afgetypt is.

29. Om de verhalen die door je hoofd spoken te bevrijden
Natuurlijk spoken die verhalen ook door mijn hoofd omdat ik zo nodig dagelijks moet bloggen en ik schrijf ze met steekwoorden tegenwoordig op in een boekje. Maar vooruit: Als je elke dag blogt ben je het in je hoofd natuurlijk eerder kwijt. 

Er waren er nog wel een paar waarvan ik vond dat ze behoorlijk bij mij in de buurt kwamen. Ook waren er een paar bij die ik heel knap gevonden vond, maar die op mij niet van toepassing waren.

De hele lijst is overigens hier te vinden


Geen opmerkingen: