vrijdag 13 juli 2018

Nonsense Cup: Frankrijk als bekerhouder WK-finale in #194


Het was hectisch genoeg in de strijd om de Nonsense Cup de afgelopen dagen. Aansluitend op de laatste update zou Brazilie de cup verdedigen tegen Mexico. Hier slaagden de Zuid-Europeanen in. Een 2-0 zege bracht Brazilie voorbij de Mexicanen. Treffers kwamen van Neymar en Firminho. Eerst genoemde is nu topscorer van de Nonsense Cup.

Daarna bleken de Belgen echter te sterk. In de kwartfinale van het Wereldkampioenschap werd het 1-2 voor de Belgen. De Braziliaan Fernandinho schreef historie door het eerste eigen doelpunt te scoren sinds de oprichting van de Nonsense Cup. Kevin de Bruyne maakte de eerste treffer van de voet van een Belg. Renato Augusto maakte aansluitend de voorlopig laatste treffer van de Brazilianen in de Nonsense Cup.

Hoe sneu ook, de Belgen mochten er niet lang van genieten. In de halve finale van het WK moesten de Belgen de Cup verdedigen tegen de Fransen. Umtiti maakte het enige Franse doelpunt van de wedstrijd. Hierdoor raakten de Belgen de Nonsense Cup na één wedstrijd en vier dagen alweer kwijt.

Brazilie wist de cup zes duels in het bezit te houden en is daarmee voorlopig recordhouder. Frankrijk zal dit record graag overnemen en zal daar zondag mee moeten beginnen. Dan hebben de Fransen namelijk de eer om de Cup te verdedigen in de WK-finale tegen Kroatie. Dezelfde Kroaten die de Cup eerder al een duel in het bezit hadden.

Benieuwd welke van de twee prijzen ze belangrijker vinden.


Topscorerslijst Nonsense Cup op 11-7-2018

Meer over de Nonsense Cup lezen?

Geen opmerkingen: