donderdag 12 juli 2018

Buitenlandse bondscoaches #193

Thierry Henry streed namens Belgie tegen 'zijn' FrankrijkDit WK begon met 11 van de 32 bondscoaches die geen bondscoach waren van het land waar ze zelf vandaan komen. Zo waren er bijvoorbeeld 4 Argentijnse bondscoaches actief, terwijl er maar één Argentinie mee heeft gedaan, en was er zelfs een bondscoach waarvan zijn land van herkomst niet eens meedeed aan het WK.

Dat laatste was dan wel weer leuk, want het betrof Bert van Marwijk die als Nederlander de Australiërs coachte. Zonder al te veel succes zoals u ongetwijfeld weet.

Dinsdag streed Thierry Henry met Belgie tegen 'zijn' Frankrijk. Henry is werkzaam onder een Spaanse bondscoach. Van België dus.

Eigenlijk is het allemaal best gek. Iemand heeft ooit bedacht dat alle spelers de (voetbal)nationaliteit moeten hebben van het land waar zij voor uit willen komen, maar voor de staf van het elftal maakt het geen fluit uit waar ze vandaan komen.

Waarschijnlijk ben ik weer veel te conservatief, maar zou het een suggestie zijn om de regel in te stellen dat de staf van een landenteam ook de nationaliteit moet hebben van het land dat het betreft?

Geen opmerkingen: