vrijdag 29 juni 2018

Nonsense Cup: Brazilie dendert door #180

Nonsense Cup: Brazilie dendert door

U zal het bijna vergeten omdat het WK Voetbal aardig wat aandacht trekt, maar ook de strijd om de felbegeerde Nonsense Cup is volop aan de gang.

Zoals u net voor het WK kon lezen ging de Nonsense Cup niet in de minste handen mee naar het WK in Rusland. Brazilie zou de Cup gaan verdedigen. Om te beginnen tegen Zwitserland. Een prachtig doelpunt van Coutinho zorgde voor de 1-0. Zuber maakte gelijk voor de Zwitsers en dat bleef de eindstand.Omdat de Nonsense Cup een prijs voor winnaars is mocht Brazilie hem houden. Costa Rica was de volgende tegenstander in Rusland die een gooi mocht doen. Eigenlijk kwam de beker voor de Brazilianen nooit in gevaar. Costa Rica was maar zelden dichtbij een doelpunt. De Brazilianen scoorden echter in de blessuretijd wel nog twee doelpunten. Neymar en wederom Coutinho scoorden. Naast de Est Tamm zijn zij nu de alltime topscorers van de Nonsense Cup met drie treffers.

Servië mocht als derde proberen Brazilie van de troon te stoten. Dit lukte wederom niet. Het werd 2-0 in Moskou. Treffers kwamen op naam van Paulinho en Thiago Silva. 

Brazilie heeft de Nonsense Cup nu 24 dagen in handen (geen record, Bosnie Herzegovina presteerde het al elf dagen) en won vier wedstrijden sinds het begin juni de Kroaten de virtuele beker afhandig maakte.

De volgende wedstrijd is tegen Mexico. De Mexicanen hadden de Nonsense Cup reeds twee duels in hun bezit en zullen staan te springen om de beker weer te heroveren. 

Wat we ook zeker weten nu de Nonsense Cup in Rusland de knockout-ronde heeft bereikt is dat het land dat over dik twee weken de Wereldbeker ten hemel heft ook de Nonsense Cup in haar bezit heeft. Of dat Brazilie is blijft tot maandag een goede vraag.

Klik hier voor de pagina van de Nonsense Cup


Topscorers Nonsense Cup

Geen opmerkingen: