vrijdag 27 juli 2018

Mooie plaatjes #208

Mooie Plaatjes
Zoals de meeste lezers nu wel weten ben ik fan van sport luisteren op de radio. Vooral omdat het altijd zo buitengewoon spannend is. Of eigenlijk zo spannend gebracht wordt. Zo ook met de Tour de France. Ik schreef er al eens een stukje over drie jaar geleden. 

Maar, zo is het ook weer, zonder de beelden wil je natuurlijk ook weer niet. Bij mij op het werk staat de Tour de France niet aan en dat is ook niet erg, maar als je op de terugrit de finale van de etappe ademloos hebt zitten luisteren wil je graag de beelden nog wel terug zien. Daarvoor was er altijd het NOS Tourjournaal, maar op één of andere manier is die van de buis. Ik heb al een boze tweet gestuurd naar de NOS, maar die hebben nog niet gereageerd. Misschien dat ze er zelf ook net achter zijn gekomen dat ze dit jaar het Tourjournaal zijn vergeten.

De Avondetappe is oké. Althans, de gasten zijn prima en er wordt over na,- en voorbeschouwd, maar de beelden van de etappe gaan in vogelvlucht voorbij. Dat is dan weer jammer. Want ze gaan er blijkbaar van uit dat iedereen de beelden al heeft gezien. Ik vraag mij dan vooral voor de mensen die niet vrij zijn af: Wanneer dan?

Maar dat gemopper terzijde, want het allermooiste is gewoon om een touretappe lekker op de bank te bekijken. En dan is het wielrennen bijzonder spannend, maar wat ik ook altijd opvallend vind dat Frankrijk zo mooi is (Of mooi in beeld gebracht wordt). Kastelen, berggeitjes of het mooie landschap. Het is vaak echt schitterend.

Naast het mooie wielrennen levert de Tour ook absoluut mooie plaatjes op.

Geen opmerkingen: