maandag 16 juli 2018

Leander winnaar Hendrie Schrijft WK-Poule #197

Leander van IJK wint WK-Poule Hendrie Schrijft

Een zinderende strijd in de Alles-op-gevoel-als-ik-de-Oranje-kater-maar-weg-s-Poule (kortweg WK-Poule) met een stuk of dertig deelnemers eindigde gisteren in een glansrijke overwinning van Leander van IJk. De 34-jarige Zeeuw plaatste zich in de voorrondes slechts als zevende, maar reeg daarna vooral erkende Hall of Fame mannen aan de zegekar. Floris de Jonge, Arjan Hoeksma en Stefan Meijerink (in een driestrijd), Roelof Koopman, Bennie Kiers en in de finale Richard de Groot werden af en toe achteloos aan de kant gezet. 

Het absolute gouden slotakkoord bewaarde Leander voor het laatst. Richard de Groot leek er met de zege vandoor te gaan, maar de door Leander voorspelde Hugo Lloris had het laatste balcontact van het WK. In Terneuzen barste vervolgens een waar volksfeest los en een tot tranen geroerde Van IJk, die voor de gelegenheid was gaan uit eten liet zich als eerste reactie ontvallen: 'Niet te beschrijven hoe ik mij voel na het horen van dit nieuws nu ik net mijn voorgerecht op heb. Het hoofdgerecht kan nu al niet meer mis'

Leander, van harte! Binnenkort (een rekbaar begrip in huize Kiers) zal er een passende prijs naar Zeeland verzonden worden. En uiteraard wordt er een plaatsje vrijgemaakt in de Hall of Fame.

Enkele prominenten lieten zich al uit over de overwinning van Leander van IJk:

'Ik had eerst de vraag verkeerd begrepen. Ik dacht dat er stond: "Wie heeft het slechtste balcontact deze WK-Finale". Ik dacht ik doe hem een gunst. Kan best bij een 4-1 voorsprong. Pas net tegen het einde vertelde iemand mij dat het om het laatste balcontact ging. Heb ik het toch nog recht kunnen trekken'. 
- Hugo Lloris, doelman Frankrijk -

''s Ochtends werd ik wakker en toen zeiden mijn ploeggenoten al: "Wordt een slechte dag voor je". Bleek dat iedereen voorspelde dat ik de meeste tegentreffers zou krijgen. Eerst geloofde ik het niet. Tot ik zag dat Leander ook voor mij gekozen had. Het werd ook echt een slechte dag'
- Jaime Penedo, Doelman Panama -

'En die Kroaten boos. Die riepen dat de VAR vandaag geraadpleegd zou worden. Hadden ze gezien in de voorspellingen van Leander van IJk. Gingen ze gewoon blind vanuit. Bizar.
- Nestor Pitana, scheidsrechter WK-Finale -

'Ik wist dit dus allemaal al'
- Louis van Gaal, voormalig bondscoach Nederlands elftal - 

'Thank god he didn't use Unibet this time'
- Henrik Tjarnström, CEO Unibet-

Geen opmerkingen: