zondag 15 juli 2018

WK-Tag #196

Wk-Tag #196

Het WK komt ten einde tijd voor een zelf bedachte WK-tag. Tenminste zo heet dat geloof ik. Ik vul hem zelf in. Doen jullie dat ook even (Beneden. Druk op opmerking toevoegen)

1. Wat was het eerste WK dat je bewust meemaakte en wat is je het meest bijgebleven?
Het WK van 1994. Ik was zeven jaar oud en was al licht geïnfecteerd geraakt tijdens het EK van 1992. Meerdere dingen bleven mij bij. De blunder van Pat Bonner op het schot van Wim Jonk in de achtste finale tegen Ierland bijvoorbeeld. En de uitschakeling van Oranje tegen Brazilië. Die wedstrijd mocht ik afzien. Nederland bracht 2-0 naar 2-2, maar de welbekende vrije trap van Branco gooide alsnog roet in het eten.

2. Wat is je grootste WK-held aller tijden?
Voor het antwoord op die vraag komen er velen in aanmerking. Ik heb hem hier al beantwoord. Het is Dennis Bergkamp.

3. En je favoriete WK-Moment?
Idem. Al stonden we begin juli 2010 op het Rode Torenplein in Zwolle en ook dat was fantastisch. Nederland boog tegen opnieuw Brazilië een 1-0 nederlaag (waarbij het beeld van het grote scherm was uitgevallen) om in een 1-2 overwinning. Kleine Sneijdertje kopte de winnende treffer binnen. We waren met veel vrienden en nog meer bier. Een fantastische dag.

4. Had Nederland op het huidige WK een kans gemaakt?
In de kwalificatie heeft het niet meegezeten met een onterecht afgekeurd doelpunt en de waanzinnige uitslag van Zweden tegen Luxemburg. Nederland heeft verder ook nog de kwaliteit om in een toernooi te groeien. Ze (oh nee, ik vergis mij. Ook in deze barre tijden moet ik natuurlijk 'we' zeggen) hadden denk ik geen flater geslagen, maar ik kan zo acht teams noemen die op dit moment sterker zijn. 

5. Wat was de mooiste treffer van dit WK?
Het doelpunt van de Franse back Pavard tegen Argentinie. Wat een pegel. Verder was de goal van Messi tegen Nigeria pure klasse.

6. Wie is de grootste verrassing en de grootste tegenvaller van dit WK?
De Engelse back Trippier. Al begrijp ik dat ik daarvoor wat vaker naar Tottenham Hotspur moet kijken, dan was ik minder verrast geweest. Grootste tegenvaller: Messi (niet voor het eerst tijdens een WK) en Neymar. Vooral die laatste vond ik qua gedrag onthutsend.

7. Wat is het mooiste WK-moment van dit WK?
Ik vond het huilende jochie in het publiek tijdens Frankrijk en Uruguay. Hartverscheurend. En de juichende Panamezen na de eerste treffer ooit. 

8. Voor wie ben je vanmiddag in de finale?
Kroatie lijkt de grootste gunfactor te hebben en heeft ook erg leuk voetbal gespeeld. Ze waren duidelijk beter dan Argentinië en Engeland. Anderzijds, strafschoppen tegen Denemarken en Rusland. Tsja. Frankrijk heeft wel wat moois aan de zegekar hangen. Alleen vanaf de achtste finales al Argentinie, Uruguay en België. Niet mis. Frankrijk is het sterks, maar ik gun het Kroatie. Laat het maar gewoon een mooie finale worden. 

Nu jullie!

Geen opmerkingen: