woensdag 11 juli 2018

Voetbalkunst #192

NeymAARGH! Een van de nieuwe creaties van Barry Pirovano

In feite heb ik niet heel veel met kunst. Maar zoals met veel dingen zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen. Zo is het ook met schilderijen.

Niet lang geleden kwam ik via het voetbalcultuurblad Staantribune op het spoor van Barry Pirovano. Een kunstenaar, tenminste dat denk ik, die op artistieke wijze voetballers en herkenbare voetbalsituaties op geheel eigen wijze op het doek brengt.

Luis Suarez, Lionel Messi, Wesley Sneijder of Eric Cantona. Bedenk ze en ze zijn vastgelegd. Vaak ook nog op karakteristieke en herkenbare wijze. En wat te denken van de voet die Nigel de Jong in de borstkas van Xabi Alonso plantte?

Ik heb een eigen zoldertje waar geen al te groot schilderij past en de woonkamer wil ik mijn vrouw niet aan doen. Maar als ik ooit mijn eigen mancave gegund krijg dan sta ik vooraan.

Tot die tijd geniet ik van de plaatjes op www.barrypirovano.com  

Dit bericht is niet gesponsord.

Geen opmerkingen: