donderdag 21 juni 2018

Voetbalverhalen (1) #172

Niets is zo lekker als zorgeloos voetbal kijken, terwijl iemand ondertussen af en toe je biertje komt bijvullen.

Bijvoorbeeld op vakantie.

Toen we nog kinderloos door het leven gingen bevatte de vakantie altijd wel een mannendag met veel voetbal. Met kids zijn de prioriteiten wat anders en dat is geen probleem. Maar als er dan toch een WK aan de gang is, terwijl wij ons op een familiecamping bevinden met groot scherm..

Ach, waarom zou ik mij tijdens Spanje tegen Portugal niet even met een glas bier daar laten zien?

Voetbal kijken op een familiecamping geeft voetbal kijken een nieuwe dimensie. Ik weet het, de traditionele verschillen tussen mannen en vrouwen zijn hier en daar een heet hangijzer, maar als het om voetbal kijken gaat zijn deze verschillen met hier en daar een uitzondering toch echt aanwezig.

Het eerste voorbeeld daarin is een vrij sympathieke. Vader en zoon twee tafels naast mij kijken voetbal en moeders brengt een glas bier (met bonuspunten voor de halve liter) en een glas cola. Daarna maakt ze zich snel uit de voeten, maar natuurlijk niet zonder het tweetal veel plezier te wensen.

Hulde.

Het tweede voorbeeld is de klassieker die geen man wil meemaken. Een vrouw komt binnenstormen en legt haar handen zogenaamd lief bedoeld bij de voetbal kijkende man in de nek. Daarna volgt een conversatie.

'Ik had je een berichtje gestuurd'
"Oh, niet gezien" (Hier liegt hij vrijwel zeker)
'Je zou toch alleen de eerste helft kijken?'
"Ehh. Ja. Ik kom zo"
De vrouw blijft staan.
'Ik kom zo', herhaalt de man en ik hoopte dat dit zijn tweede leugen was.  De vrouw vertrok, licht foeterend. De omgeving gniffelde en maakte voorzichtige grappen. 

Drie minuten later is de man ook weg en het niet leeggedronken biertje vertelt alles over de verhoudingen in dit huwelijk.

De man miste een wedstrijd die in 3-3 eindigde met een hattrick voor Ronaldo. Onvergeeflijk. Hopelijk was het huwelijk sterk genoeg.

Geen opmerkingen: