woensdag 16 mei 2018

Rubiks Kubus #136

Rubiks Kubus

Vorige week moest u vooral blogjes over het Songfestival tot u te nemen als u dit blog bezocht, maar natuurlijk had ik nog veel meer kunnen schrijven. De wereld stond niet stil, er was regelmatig nieuws.

Zo hoorde ik in de auto op de radio dat er een jongen is geweest die in Rubiks Puzzel wist op te lossen in 4,22 seconden.

Dat had ik natuurlijk verkeerd verstaan. Ha! Ik verstond seconden, maar dat moest natuurlijk minuten zijn. Je kan je vergissen, hè!

's Avonds thuis keek ik even op de bekende nieuwswebsites en zag onderstaand bericht. 


De 22 jarige Feliks Zemdegs uit Australië heeft een Rubiks Kubus in 4,22 seconden opgelost

Niks niet verkeerd gehoord dus. Het staat zelfs op internet en dus is het waar.  Althans, het staat zo ongeveer op elke website dus moet het waar zijn. 

Feliks Zemdegs heeft het oude record zelfs verpulverd, want een Zuid-Koreaan deed er maar liefst 4,59 seconden over. Dat is nogal wat, hè.

Binnen vijf seconden een Rubiks Kubus oplossen. Dan ben ik er ongeveer net achter hoe je hem naar links of naar rechts draait. Ik twijfel zelfs of ik een Rubiks Kubus kan oplossen in dit tijdsbestek als hij slechts één kleur zou hebben.

Feliks wel. Heeft hij toch mooi het nieuws mee weten te halen. En een artikel op dit blogje. Dat ook.

Geen opmerkingen: