dinsdag 15 mei 2018

Edivisie (2) #135

Edivisie (2)

Nog even kort over het blogje dat over de Edivisie ging van gisteren. Het artikeltje was vooral grappig bedoeld (ik weet het, mijn humor die in het dagelijks leven toch echt van de buitencategorie is komt wellicht niet altijd even tot zijn recht op het papier), maar nu even serieus.

Zelf mag ik graag een potje FIFA spelen op de Xbox. Als er tijd voor is 's avonds, even 1 of 2 potjes. Voor de liefhebbers: Online spelen doe ik bijna nooit, maar het liefst speel ik carrière en breng ik de gevallen grootmachten als AC Milan, Glasgow Rangers en, jawel, Ajax weer terug naar de Europese top.

Maar kijken hoe iemand op televisie een potje FIFA speelt... Daar kan ik mij dus heel weinig bij voorstellen. Ik zap er weleens langs, maar je moet wel heel weinig te doen hebben om te kijken hoe iemand anders een potje FIFA speelt. 

Maar goed, ik begreep dat er naar de grote finale van tussen Dani Hagebeuk (Let op: Een betaalde E-sporter van Ajax) en Ali Riza (zijn betaalde equivalent van PSV) enkele duizenden mensen live keken. En dan zijn de mensen die online keken - reken maar dat dit er in deze doelgroep veel zijn - nog niet eens meegeteld.

Er is zelfs wekelijks een heuse lightversie van VI voor de Edivisie in het leven geroepen op FOX Sports. Een praatprogramma! Over een potje FIFA!

In de verre buitenlanden blijken er zelfs mensen naar het stadion te komen om te kijken naar mensen die een potje FIFA spelen. Je gelooft het niet.

Nou ja, kort samengevat: Dit artikeltje laat wel heel duidelijk zien dat ik een generatie door aan het groeien ben (ofwel een ouwe lul begin te worden)

Geen opmerkingen: